Εάν ο Trump γίνει πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, μπορεί να συνάψει μια συμφωνία με τη Ρωσία που δεν θα ήταν επωφελής ούτε για την Ουκρανία ούτε για την Ευρώπη, είναι απαραίτητο να προετοιμαστούμε για αυτό, δήλωσε ο πρόεδρος της Τσεχίας, Petr Pavel.

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι ο Trump θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τον Πρόεδρο Putin της Ρωσίας και θα συνάψει κάποιου είδους συμφωνία μαζί του.
Ωστόσο, μια τέτοια συμφωνία μπορεί να αποδειχθεί δυσμενής τόσο για την Ουκρανία, όσο και για την Ευρώπη

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό.
Αυτό δεν σημαίνει ότι αμφισβητούμε τους διατλαντικούς δεσμούς ή τις Ηνωμένες Πολιτείες ως σύμμαχο.
Πρέπει όμως να αναγνωρίσουμε ότι ο Trump βλέπει πολλά πράγματα διαφορετικά και ότι αυτό μπορεί να έχει ορισμένες συνέπειες», τόνισε ο Petr Pavel.

«Η Ουκρανία, σε αντίθεση με τη Ρωσία, δεν έχει πολύ στρατό. Μπορούμε να τη βοηθήσουμε τεχνολογικά και οικονομικά, αλλά δεν μπορούμε να την βοηθήσουμε να αναπληρώσει το ανθρώπινο δυναμικό της.
Ίσως αυτός είναι ο λόγος που οι συστάσεις των συμμάχων προς την Ουκρανία είναι να περιορίσει τις επιθετικές ενέργειες και να στραφεί στην άμυνα», – σημείωσε ο ω.

Κατά τη γνώμη του Petr Pavel, η Ουκρανία χρειάζεται πλέον καθαρά αμυντικά όπλα ή όπλα που μπορούν να διαταράξουν τις οδούς ανεφοδιασμού του ρωσικού στρατού.
Αυτά είναι, για παράδειγμα, πυροβολικό, πύραυλοι κρουζ μεγάλης εμβέλειας ή αεροσκάφη F-16, όπως αναφέρει ο Pavel.