Ο Roger Waters, κορυφαίος μουσικός και πάλαι ποτέ ηγέτες των θρυλικών Pink Floyd, σε μια συνέντευξή του στο Kontra Channel και τον Πάνο Χαρίτο, δίνει τη δική του θέση για το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα.

«Fuck Elgin» αναφωνεί ο 80χρονος καλλιτέχνης και υπογραμμίζει «οι Άγγλοι τα έκλεψαν από τον Παρθενώνα, είναι μέρος του Παρθενώνα και προφανώς πρέπει να είναι πάνω στον Παρθενώνα».

Σχολιάζοντας τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες σημειώνει ότι πρόκειται για τα κατάλοιπα της βρετανικής αποικιοκρατίας «και είμαστε οι χειρότεροι όλων. Δυστυχώς είναι ακόμη στο αίμα τους και για τον λόγο αυτό έχουμε ακόμη υποτελείς στη μοναρχία. Είναι πολύ μεγάλη η δεξιά πτέρυγα που θέλει να κυβερνά τον κόσμο και βλέπουν τους υπόλοιπους σαν υπηρέτες και σκλάβους».

Χρησιμοποίησε σκληρά λόγια για τον Ρίσι Σουνάκ λέγοντας «είναι μια μαριονέτα, είναι ένα τίποτα, παντρεμένος με μια δισεκατομμυριούχο. Είναι ελάχιστος και μηδαμινός».

«Πόσοι άνθρωποι στην Αγγλία πιστεύεις ότι πηγαίνουν να δουν τα μάρμαρα που έχουν κλαπεί από τους Έλληνες» λέει σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του.
Ο Roger Waters, μάλιστα, δηλώνει «θα πήγαινα εγώ, θα τα παρέδιδα και θα κάναμε μια υπέροχη παρέλαση μέχρι την Ακρόπολη, ο καθένας μας με ένα κομμάτι μαρμάρου.

Πόσο όμορφο θα ήταν; Θα έδινα και μια συναυλία στο Ηρώδειο».