Ο περιφερειακός σύμβουλος στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Δημήτρης Λυμπεράκης προχώρησε σε μια σοβαρή καταγγελία, καθώς ένας άντρας μέσης ηλικιάς πεθάνε ενώ περιμένε για ώρα το ασθενοφόρο.

Ο άνδρας αισθάνθηκε αδιαθεσία ενώ βρίσκονταν στο κέντρο της πόλης και αμέσως έσπευσαν να τον βοηθήσουν περαστικοί κάνοντάς του ΚΑΡΠΑ, ενώ χρησιμοποιήθηκε και ένας από τους απινιδωτές τους οποίους έχει τοποθετήσει ο Δήμος Παγγαίου.

Την ίδια στιγμή κλήθηκε ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας της Ελευθερούπολης, ωστόσο ήταν απασχολημένο σε άλλο περιστατικό, με αποτέλεσμα να κληθεί ασθενοφόρο από την Καβάλα, το οποίο έφτασε στο σημείο μετά από περίπου μισή ώρα.

ανάρτηση του Δημήτρη Λυμπεράκη:

«Κέντρο Ελευθερούπολης σήμερα το μεσημέρι. Άνδρας μέσης ηλικίας παθαίνει, μάλλον, ανακοπή. Σπεύδουν πολλοί προς βοήθεια. Χρησιμοποιούν απινιδωτή και κάποιοι προσπαθούν να κάνουν ΚΑΡΠΑ. Καλούν απεγνωσμένα να έλθει ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης.

Η απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο!!! Καλούν ασθενοφόρο από Καβάλα. Έρχεται μετά από 25 λεπτά. Ο άνδρας πεθαίνει αβοήθητος. Στην τηλεόραση παίζεται το σίριαλ των Ελγινείων».