Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών, ο Τζακ Σόνι, κιθαρίστας του συγκροτήματος των Dire Straits. Ο θάνατος του μουσικού ανακοινώθηκε σε μια συγκινητική ανάρτηση που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του συγκροτήματος, η οποία έγραφε: «#JackSonni Rest in Peace (αναπαύσου εν ειρήνη) #DireStraits».

Ο Σόνι ήταν γνωστός ως «ο άλλος κιθαρίστας» την εποχή του «Brothers in Arms» του λονδρέζικου γκρουπ, που πήρε το όνομά του από το πέμπτο άλμπουμ τους, που κυκλοφόρησε το 1985 με τον Μαρκ Νόπφλερ ως τον βασικό κιθαρίστα του συγκροτήματος.

Έπαιξε με το συγκρότημα κατά τη διάρκεια της παράστασης δύο τραγουδιών (είχε εμφανιστεί με κόκκινη καμπαρντίνα και λευκά γυαλιά) για τη συναυλία Live Aid τον Ιούλιο του 1985, με τους Dire Straits να βρίσκονται ανάμεσα στους U2 και τους Queen στο Wembley του Λονδίνου. Περίπου 72.000 θαυμαστές γέμισαν το στάδιο και οι εκτιμήσεις για το παγκόσμιο κοινό της ζωντανής τηλεόρασης κυμαίνονται έως και 1,9 δισεκατομμύρια σε περισσότερες από 150 χώρες.

Οι Dire Straits χώρισαν τα χρόνια μετά το Brothers in Arms, με τον frontman Μαρκ Νόπφλερ να συνεχίζει σόλο. Μετά τη διάλυση, ο Σόνι ξεκίνησε μια καριέρα ως στέλεχος μάρκετινγκ και αργότερα εντάχθηκε στη Line 6, μια παραγωγή ψηφιακών ηλεκτρονικών για μουσικούς. Από το 2001-06, ήταν Αντιπρόεδρος Marketing Communications στο Guitar Center.

Την Τρίτη 29 Αυγούστου οι Dire Straits Legacy, μια επίσημη ομάδα μουσικών που περιόδευσαν με το συγκρότημα, ανακοίνωσε ότι ο Τζακ ταλαιπωρείτο από προβλήματα υγείας. Η ανάρτηση έγραφε: «Αγαπητοί θαυμαστές, δυστυχώς, ο Jack Sonni δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στις επόμενες συναυλίες μας λόγω προβλημάτων υγείας. Ο Jack να γίνει καλύτερα σύντομα, σε περιμένουμε! Με αγάπη, η οικογένεια DSL».

Η αιτία θανάτου του μουσικού, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη (31/8) δεν έχει γίνει γνωστή μέχρι στιγμής.