Ποιος ήταν ο Γιώργος; Μήπως ήταν ο Φύσσας; Μήπως ο Αλέξης; Μήπως ο Ζακ; Μπα, κανένας απ’ αυτούς. Δεν είδα και καμιά «συλλογικότητα» να διαμαρτυρηθεί.

Πέθανε ο 31χρονος υπαρχιφύλακας Γιώργος Λυγγερίδης, τον οποίο είχε τραυματίσει βαρύτατα το αληταριό σε αγώνα βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Και, λοιπόν, τι έγινε;

Ο Γιώργος ήταν ένα φτωχόπαιδο που έπαιζε κάθε μέρα τη ζωή του κορόνα γράμματα, αντιμετωπίζοντας τους οργανωμένους αλήτες.

Τώρα η ΕΛ.ΑΣ. θα συλλάβει τους «καθοδηγητές» (από τους οποίους βρίσκεται μια ανάσα…) που όπλισαν το χέρι του 18χρονου δολοφόνου (ο οποίος «μετάνιωσε»), όπως είχε συλλάβει τους δολοφόνους του Καραϊβάζ, τους δολοφόνους των Καπελώνη – Φουντούλη, τους δολοφόνους του Μιχάλη Κατσουρή, αυτούς που έσπασαν στο ξύλο τον διαιτητή Τζήλο (κι απ’ αυτούς μια ανάσα είναι εδώ και πέντε χρόνια).

Πάντως, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός ΠΡΟΠΟ δήλωσαν χολοσκασμένοι, ενώ ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για τιμωρία των «δολοφόνων του Ρέντη και το ξερίζωμα της βίας», και οι ένοχοι θα λογοδοτήσουν όσο ψηλά κι αν ίστανται. Δάκρυσα μόλις το διάβασα.

Και δεν δάκρυσα, όπως θα έπρεπε, για την ανικανότητα των κρατούντων, αλλά για το παλικάρι που έφυγε τόσο άδοξα επειδή η Πολιτεία δεν έχει το σθένος και τη βούληση να ξεριζώσει το κακό.

Αιωνία η μνήμη σου, Γιώργο.

Χρήστος Μπολώσης – newsbreak