Τώρα να φτάσεις, είναι μεγάλο άλμα να πεις ότι «επειδή κάτι δεν έγινε καλά στην 717, πέθαναν άνθρωποι και γι’ αυτό υπάρχουν ποινικές ευθύνες». Δεν έχω διαβάσει αναλυτικά την πρόταση αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι κάνει αυτό το βήμα. Αν και αυτό εννοεί.

Και άρα υπάρχει και ένα ερώτημα: η 717 δεν είχε υλοποιηθεί και υπήρχαν πραγματικά προβλήματα στην υλοποίησή της. Αν δεν είχε γίνει το δυστύχημα, η τραγωδία των Τεμπών, θα γινόταν αυτή η προκαταρκτική; Από τη στιγμή που δεν είχε γίνει πριν και γίνεται τώρα, σημαίνει ότι στο μυαλό κάποιου υπάρχει μια άμεση σύνδεση μεταξύ της μη ολοκλήρωσης της 717 και του θανάτου 57 ατόμων.

Αυτό είναι πολύ μεγάλο άλμα για να το δεχτούμε. Εν πάση περιπτώσει, εμείς είπαμε «ναι» στην Εξεταστική. Έχω πει πολλές φορές, ότι ήταν η πιο δύσκολη στιγμή ίσως για εμένα την προηγούμενη τετραετία όταν επισκέφτηκα το σημείο του δυστυχήματος. Το οφείλουμε στις οικογένειες των νεκρών, όχι μόνο να μάθουμε την αλήθεια και να αποδώσουμε δικαιοσύνη αλλά κυρίως να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ξαναγίνει ποτέ αυτό.

Και δυστυχώς μέσα στον «Daniel» χάθηκε ένα κομμάτι της σιδηροδρομικής γραμμής το οποίο ήταν έτοιμο, το έργο της σηματοδότησης της γραμμής. Και το κομμάτι αυτό τουλάχιστον πρέπει να το ξαναφτιάξουμε.

Μπορείτε να διαβάσετε όλη τη συνέντευξη ΕΔΩ