Οι μεγαλύτεροι και σημαντικότεροι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς των Ιωαννίνων είχαν δώσει ραντεβού στην κεντρική πλατεία της πόλης, σε μία ακόμη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Παρότι οι ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση είναι σαρωτικές και πλήττουν το μεγαλύτερο μέρος των ελευθεροεπαγγελματιών, η συμμετοχή δεν ήταν η αναμενόμενη.

Η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χριστίνα Τσέτσου τόνισε ότι όλοι εκφράζουν την ευθεία και κατηγορηματική αντίθεση στα άδικα, οριζόντια και ισοπεδωτικά μέτρα του φορολογικού νομοσχεδίου.

«Η κυβέρνηση εμμένει στις θέσεις της αλλά και εμείς εμμένουμε στις δικές μας. Απαντάμε με ένα όχι.. Λέμε όχι στο φορολογικό νομοσχέδιο που οδηγεί σε εξαφάνιση και οικονομική εξαθλίωση μεγάλο μέρος ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και επιστημόνων. Λέμε όχι στις ρυθμίσεις που ευνοούν την φορολόγηση των μεγάλων εισοδημάτων… Θέλουμε φορολογική δικαιοσύνη..» ανέφερε η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χριστίνα Τσέτσου.

Η μικρή συμμετοχή στις κινητοποιήσεις προκαλεί έντονο προβληματισμό καθώς το φορολογικό νομοσχέδιο και οι νέες ρυθμίσεις επηρεάζουν χιλιάδες εργαζόμενους.από epiruspost