Την ώρα που θα περίμενε κανείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση θα σήκωνε πολύ θερμά τους τόνους της αντιπολίτευσης για το θέμα των αγροτών, βλέπουμε και πάλι μία υποτονική παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη.
Η αλήθεια είναι, έτσι όπως την αποτυπώνουν πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι το τελευταίο διάστημα ο κ. Κασσελάκης κινείται εντελώς μόνος χωρίς πολλά στηρίγματα
Μάλιστα, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι έχει χάσει δύο πολύ σημαντικά στηρίγματα για τη ηγεσία του
Τον Παύλο Πολάκη και τον Νίκο Παππά. 

Η σπόντα Παππά που έχει αφήσει ερωτηματικά

Ο τελευταίος τις προηγούμενες μέρες πέταξε μία μεγάλη σπόντα που έκανε πολλούς να αναρωτηθούν τί συνέβη και γιατί πέταξε αιχμή κατά του Στέφανου Κασσελάκη… 
Συγκεκριμένα είπε ότι «η κυβέρνηση θα είχε μεγαλύτερη φθορά εάν υπήρχε μία εναλλακτική που να μπορούσε ο κόσμος να την προβάλει στο μέλλον ως δυνατότητα πολιτικής αλλαγής. 
Δεν το έχουμε καταφέρει. Δεν θα κοροιδευόμαστε…». 
Τα λόγια θεωρήθηκαν από πολλούς και από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μία ευθεία αμφισβήτηση κατά του Στέφανου Κασσελάκη και του τρόπου που έχει πολιτευτεί μέχρι τώρα. 
Και το ερώτημα είναι γιατί ο Νίκος Παππά άρει την εμπιστοσύνη του στον Κασσελάκη; 

Γιατί ξενέρωσε ο Παππάς;

Ο Νίκος Παππάς ήταν από τα στελέχη που στάθηκαν στο πλευρό του Κασσελάκη.
Δεν θα μπορούσε να στηρίξει την Έφη Αχτσιόγλου καθώς ήταν πολιτικός εχθρός με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο. 
Στον Κασσελάκη έδωσε μηχανισμό ενώ ήταν και ο συνδετικός κρίκος μεταξύ του Κασσελάκη και του Αλέξη Τσίπρα
Στην αρχή όλοι χαζογελούσαν με τις μικρές γκάφες του Κασσελάκη και την μονόπλευρη ενασχόληση των πρωινάδικων με τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Όμως το πράγμα σοβάρεψε πολύ όταν άρχισαν να μπαίνουν στην εξίσωση οι πρώτες ποιοτικές μετρήσεις που έδειχναν ότι ο Κασσελάκης έχανε και άλλο έδαφος και ο ΣΥΡΙΖΑ έπεφτε πολύ στις δημοσκοπήσεις πανελλαδικά. 

Αλλαγή διαθέσεων και από Τσίπρα

Όμως, η αλλαγή στάσης του Νίκου Παππά έχει να κάνει και με την αλλαγή διαθέσεων του Αλέξη Τσίπρα προς τον Στέφανο Κασσελάκη. 
Ενώ στην αρχή θεωρούσε ότι ως νέος θα τραβήξει το κάρο και θα φέρει κεντρώο κόσμο, η ένδεια πολιτικού θάρρους και στρατηγικής έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ σε χειρότερη μοίρα απ’ ότι ήταν επί Τσίπρα.
Οι κόντρες στελεχών, τα ταξίδια στην Αμερική, οι Σπέτσες και η ανυπαρξία πολιτικού προσανατολισμού και συγκεκριμένων προτάσεων έχουν φέρει τον Τσίπρα να στρίβει στην γωνία όταν του ζητούν την άποψή του… 

Η κόντρα με τον Πολάκη θα κοστίσει

Το χειρότερο πλήγμα για τον Κασσελάκη, όμως, ήτανη κόντρα του με τον Παύλο Πολάκη η οποία έγινε πριν την Πολιτική Γραμματεία μετά το χάπενινγκ στις Σπέτσες. 
Η απότομη συμπεριφορά του Κασσελάκη ενώπιον όλων θύμωσε και πείσμωσε τον Πολάκη ο οποίος στέκεται και ο ίδιος σε απόσταση με την ηγεσία. 
Ο Πολάκης με τον Καπνισάκη έφεραν τον Κασσελάκη στα πράγματα, τον γνώρισαν με τον Τσίπρα και έτσι ανήλθε ο Στέφανος.
Όμως, θέλει την γραμμή να τη χαράσσει αυτός και κυρίως θέλει το κόμμα να γίνει πιο ελκυστικό στους κεντρώους και τους φιλελεύθερους. 
Έτσι, η επίθεση που έκανε ο Πολάκης σε γνωστό σκιτσογράφο της Καθημερινής χαλούσε το αφήγημα του Κασσελάκη γι’ αυτό και δημόσια αποκήρυξαν την συμπεριφορά του. 
Επίσης, ο Πολάκης διαφώνησε εκ διαμέτρου με την γραμμή Κασσελάκη για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας.
Για τα F35 ο Κασσελάκης δεν είναι αντίθετος και γενικά έχει καταλάβει ότι σε θέματα άμυνας δεν χωρούν μικροπολιτικές στρατηγικές καθώς ο κόσμος θέλει ομοψυχία σε κρίσιμα θέματα. 
Ο Πολάκης είχε αντίθετη άποψη, εκφράστηκε, αδειάστηκε μετά δημοσίως και έφυγε από την Πολιτική Γραμματεία. 
Το μέλλον Πολάκη πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αβέβαιο. Πάντως, στο συνέδριο τέλος του Φεβρουαρίου ο Στέφανος θα χρειαστεί τον Πολάκη… 
Ο Κασσελάκης θέλει το κόμμα πιο κεντρώο, επίσης επιθυμεί να κάνει ανασχηματισμό στα όργανα και τους τομεάρχες. 
Είναι τέτοια η διάθεση που πηγές από τον Κρητικό λένε ότι ίσως επιχειρηθεί να δημιουργηθεί ιδεολογική πλατφόρμα Πολάκη μέσα στο κόμμα που θα έχει τις δικές της απόψεις. 
Όπως δηλαδή και ο Διονύσης Τεμπονέρας. 

Συμπέρασμα: Ο Στέφανος Κασσελάκης ξεμένει χωρίς ερείσματα μέσα στο κόμμα. 
Αυτό δείχνει ότι έχει «αδειαστεί» από τους μεγάλους και όλοι θα περιμένουν τις ευρωεκλογές. 
Αν το ποσοστό είναι πολύ χαμηλό τότε οι πιθανότητες να παραμείνει στο κόμμα είναι μηδαμινές.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr