Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος που τα διέθετε παράνομα προς πώληση 

Συνελήφθη χθες (19-04-2024) το μεσημέρι στα Ιωάννινααπό αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης ΑσφάλειαςΙωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων που πραγματοποιούνται ενόψει της εορτής του Πάσχα, για την αντιμετώπιση της παράνομης κατοχής, εμπορίας και χρήσης βεγγαλικών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα ιδιοκτησίας του ημεδαπού, όπου βρέθηκαν να διατίθενται προς πώληση χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχήςκαι κατασχέθηκαν:

• 2.345 πυροτεχνικά παιδικά αθύρματα,

• 38 καπνογόνα και

• 6 βεγγαλικά χειρός.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές στα Ιωάννινα για κλοπή κατ’ εξακολούθηση 

Κατηγορούνται ότι είχαν αφαιρέσει προϊόντα από το ίδιο κατάστημα συνολικά 6 φορές 

Συνελήφθησαν χθες (19-04-2024) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων δύο ημεδαπές, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία. 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί μετέβησαν σε πολυκατάστημα, όπου βρέθηκαν οι κατηγορούμενες, οι οποίες, όπως καταγγέλθηκε από τον υπεύθυνο του καταστήματος, είχαν αφαιρέσει προηγουμένως διάφορα είδη ρουχισμού.

Τα προϊόντα, συνολικής αξίας 135 ευρώ, βρέθηκαν στην κατοχή τους και αποδόθηκαν στον υπεύθυνο της επιχείρησης. 

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι οι συλληφθείσες είχαν αφαιρέσει προϊόντα από το ίδιο κατάστημα άλλες πέντε φορές κατά το παρελθόν, συνολικής αξίας 600 ευρώ. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν, οι συλληφθείσες εισέρχονταν ως πελάτισσες στο κατάστημα και αφαιρούσαν ρούχα, αφού προηγουμένως είχαν φροντίσει να απομακρύνουν τους αντικλεπτικούς μηχανισμούς κατά την παραμονή τους στο χώρο των δοκιμαστηρίων. 

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.