Βρήκαν ακόμα μία δικαιολογία!
Έχει «βουίξει» τις τελευταίες ώρες ο ελβετικός τύπος μετά τη δημοσιοποίηση ενός σχεδίου νόμου που έρχεται να δώσει ακόμα ένα «χτύπημα» στην ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στο διαδίκτυο.

Αυτή τη φορά όμως έχει μπει στην εξίσωση και η…ενεργειακή κρίση.

Σε περίπτωση διακοπών ρεύματος, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο (σ.σ. πρόκειται για την επταμελή ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ελβετίας) θέλει να καταστήσει δυσκολότερη τη μετάδοση μεγάλων ποσοτήτων δεδομένων μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας και να «αποκλείσει την πρόσβαση σε ορισμένους ιστότοπους».

Την Τετάρτη έστειλε προς διαβούλευση αντίστοιχο σχέδιο νόμου.

Σύμφωνα με τα ελβετικά πρακτορεία ειδήσεων «ένα τέτοιο σενάριο διακοπών ρεύματος θεωρείται προς το παρόν απίθανο».

ΩΣΤΟΣΟ η επίμαχη νομοθεσία -εάν εγκριθεί- θα υπάρχει, όπως τόσοι και τόσοι «ανενεργοί» νόμοι υπάρχουν περασμένοι εδώ και χρόνια σε όλα τα κράτη!!!

«Προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευση του δικτύου ηλεκτρικού ρεύματος σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, απαιτούνται συγκεκριμένα μέτρα», ανακοίνωσε το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο. Ένας άλλος κλάδος, οι τηλεπικοινωνίες, έχει αναπτύξει προτάσεις για τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Ως πρώτο βήμα, σύμφωνα με την πρόταση, ορισμένοι ιστότοποι θα αποκλειστούν. Οι πλατφόρμες που χρησιμοποιούνται συνήθως για μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βίντεο και μουσική θα επηρεαστούν επίσης με μπλοκάρισμα της πρόσβασης.

Σε πιο ακραίες περιπτώσεις προβλέπεται άμεση απενεργοποίηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας!

Η διαβούλευση για το μέτρο αυτό θα διαρκέσει έως τις 21 Μαΐου.

Τα μέτρα αυτά δεν παίρνονται τυχαία σε μία περίοδο κατά την οποία η ενεργειακή ασφάλεια των ευρωπαϊκών κρατών είναι επισφαλής!

Και δεν είναι μόνο αυτό, μιας και για το…«καλό του περιβάλλοντος» κάλλιστα ορισμένα κράτη θα μπορούσαν να μιμηθούν (και να εξελίξουν) τέτοια μέτρα επιβάλλοντάς τα σε περιόδους όπου η συνολική κατανάλωση ενέργειας θα ξεπερνά τα τυχόν επιθυμητά ΒΙΩΣΙΜΑ όρια!!

Στο άκουσμα της είδησης πολλοί ήταν εκείνοι που αντέδρασαν αναφερόμενοι σε νέες προσπάθειες λογοκρισίας του κοινού στο διαδίκτυο.

el.gr