Τα αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου στον τομέα της Ασφάλειας είναι αποκαρδιωτικά για την κοινωνία, αλλά και προφανώς για τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με πλοηγό τη λογική, όταν ακούς τον πρωθυπουργό να λέει ότι στους Αγίους Αναργύρους «έγιναν όλα λάθος» και ότι «ήταν μια γροθιά στο στομάχι του», ποια περιμένεις να είναι η επόμενη κίνηση του; Να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να αντικαταστήσει πάραυτα τον αρμόδιο υπουργό. 

Είναι εύκολο να το κάνει; Όχι! Διότι μέσα σε 6 μήνες έχει αλλάξει τρεις υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και έχει επαναφέρει ως… σωτήρα τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Κίνηση που εκλήφθηκε ως επανόρθωση και πολιτική συγγνώμη προς τον αποπεμφθέντα υπουργό του που υποτίθεται διαθέτει το know-how στον τομέα της Ασφάλειας.

Ωστόσο τα αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου στον τομέα της Ασφάλειας είναι αποκαρδιωτικά για την κοινωνία, αλλά και προφανώς για τον ίδιο τον πρωθυπουργό. 

  • Η Προστασία του Πολίτη παραμένει κενό γράμμα. Το οργανωμένο έγκλημα εμφανίζει δυναμική παρουσία αναβαθμισμένο και με νέα ποιοτικά χαρακτηριστικά. 
  • Η Τροχαία μετατρέπεται σε εισπρακτική μηχανή, μοιράζει κλήσεις και αδιαφορεί για την διευκόλυνση των πολιτών τις ώρες κυκλοφοριακής αιχμής. 
  • Η Ελληνική Αστυνομία στο εσωτερικό της μοιάζει με καζάνι που βράζει. Αφορμή ο μισθολογικός διαχωρισμός που επιχειρείται, δίνοντας υπερδιπλάσιο μισθό στους προερχόμενους από την επαρχία ανεκπαίδευτους αστυνομικούς που τους βαφτίζει ΟΠΚΕ για να πατάξει υποτίθεται τη νέα γενιά τρομοκρατίας που εκτιμά ο κ. υπουργός ότι έχει ήδη εκκολαφθεί και καραδοκεί για νέα χτυπήματα στα αστικά κέντρα. 

Πολίτες και αστυνομικοί είναι στα κάγκελα. Προφανώς στα κάγκελα είναι και ο πρωθυπουργός με τη διαφορά ότι εκείνος είναι εγκλωβισμένος σ’ αυτά εξ αιτίας των άστοχων επιλογών του.

Ο σοφός Λαός μας λέει ότι «όπως στρώνεις κοιμάσαι».

ieidiseis.gr