
Απ την προεκλογική διαφήμιση με το καφάσι μέχρι σήμερα, πολλά έχουν αλλάξει, όχι όμως, η άποψη μου για τον Νικόλα Γιατρομανωλάκη.
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, εκτός, ότι άργησε αισθητά στην προγραμματισμένη -εδώ και καιρό- συνέντευξη τύπου του Εθνικού Θεάτρου θεώρησε σωστό να απειλήσει τους συναδέλφους δημοσιογράφους και καλλιτέχνες.
Αφού ο κ. Γιατρομανωλάκης εκθείασε το έργο της κυβέρνησης και της προϊσταμένης του υπουργού, Λίνας Μενδώνη, προειδοποίησε με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο πως δεν θα ανεχτεί «τσιτάτα» και «εξυπνάδες» από αυτούς που θέλουν να βλάψουν την εικόνα και το έργο του Υπουργείου.
Ο κ. Γιατρομανωλάκης επισήμανε με θέρμη πως η εκλογή του νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή, Γιάννη Μόσχου, έγινε με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες αφορίζοντας τις θητείες των τελευταία δέκα χρόνων. Μέσα στο τσουβάλι με τις ευθύνες της κυβέρνησης που υπηρετεί εξίσωσε ανθρώπους και συμπεριφορές.
Η Λίνα Μενδώνη ήταν αυτή που παρέκαμψε τις διαδικασίες που είχε ακολουθήσει η προκάτοχος της Μυρσίνη Ζορμπά και με προσωπική ανάθεση διόρισε στο τιμόνι του Εθνικού Θεάτρου τον κατηγορούμενο για σεξουαλικά εγκλήματα Δημήτρη Λιγνάδη , με τον οποίο χαριεντιζόταν στην Επίδαυρο παρέα με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και το περιβάλλον του.
Σε ποια ακριβώς εικόνα αναφέρεται ο κ. Γιατρομανωλάκης; Σε αυτήν όπου η υπουργός κατηγορούσε τους καλλιτέχνες για μαύρα χρήματα και αμοιβές κάτω από το τραπέζι ή σε αυτήν με την οποία εντελώς, παράλογα και τιμωρητικά σφράγισε τα θέατρα κατηγορώντας τα για εστίες υπέρ μετάδοσης του COVID-19, βυθίζοντας τους καλλιτέχνες στην ανεργία και την κοινωνική απαξίωση;
documento