Στο νεκροταφείο κοντά στο χωριό Pień της Πολωνίας, αρχαιολόγοι έκαναν ανασκαφές και βρήκαν τα λείψανα ενός 5χρονου παιδιού, με τους ντόπιους να θάβουν το παιδί με τέτοιο τρόπο που παρέπεμπε σε βρικόλακα.
Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο σκελετός ήταν θαμμένος μπρούμυτα και είχε ένα τριγωνικό λουκέτο στο πόδι του, ενώ προέρχονταν από τον 17ο αιώνα.

Ο αρχαιολόγος Dariusz Polinski από το Πανεπιστήμιο του Nicolaus Copernicus δήλωσε ότι «Το λουκέτο κάτω από το πόδι συμβολίζει το κλείσιμο ενός σταδίου της ζωής και έχει σκοπό να προστατεύσει από την επιστροφή του νεκρού, κάτι που πιθανότατα φοβόταν αυτοί που τον έθαψαν. Τέτοιες πρακτικές προέρχονται από λαϊκές δοξασίες και μερικές φορές περιγράφονται ως αντιβαμπιρικές».

Το παιδί, η ηλικία του οποίου υπολογίζεται περίπου 5-7 ετών, βρέθηκε θαμμένο με το πρόσωπό του στραμμένο προς το έδαφος στην ταφική κοιλότητα.

Τέτοιες ταφές, με τα πρόσωπα στραμμένα προς τα κάτω, πιθανότατα γίνονταν για να κάνουν τον νεκρό να «δαγκώσει το έδαφος» και να διασφαλίσουν ότι δεν «αποτελούσαν απειλή για τους ανθρώπους», εξήγησαν οι επιστήμονες.

Κοντά στον τάφο του παιδιού, οι ερευνητές βρήκαν ένα σύμπλεγμα χαλαρών οστών που ανήκαν σε άλλα τρία παιδιά και το θραύσμα μιας γνάθου βαμμένο με πράσινο χρώμα, το οποίο οι ερευνητές λένε ότι θα μπορούσε να προέρχεται από ένα χάλκινο προϊόν που είχε τοποθετηθεί στο στόμα του. Βρήκαν επίσης τα λείψανα μιας εγκύου γυναίκας.

(newsbomb – freepik)