Η πορεία υλοποίησης της κεντρικής πλατείας και του Πνευματικού Κέντρου Κατσικά 

Τα έργα ανάπλασης της κεντρικής πλατείας των Ιωαννίνων και της επανάχρησης του Πνευματικού Κέντρου Κατσικά παρουσίασε ο Δήμος Ιωαννιτών σε εκδήλωση που έγινε στην ισόγεια αίθουσα του δημαρχείου.

Πρόκειται για δύο μεγάλες παρεμβάσεις που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και με την ολοκλήρωσή τους θα συμβάλλουν στην επίτευξη του στόχου της κλιματικής ουδετερότητας.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου ανοίγοντας τις εργασίες της εκδήλωσης τόνισε ότι βασικός στόχος της Δημοτικής Αρχής ήταν να αξιοποιήσει όλες τις χρηματοδοτικές πηγές με την δρομολόγηση σημαντικών έργων. 

«Αυτό αποτέλεσε μία πρόκληση για τη Δημοτική Αρχή αλλά και για τις υπηρεσίες  του  Δήμου που εργάζονται σκληρά για την υποβολή άρτιων και ολοκληρωμένων προτάσεων» σημείωσε και ευχαρίστησε τα στελέχη των Διευθύνσεων Τεχνικών Υπηρεσιών, Προγραμματισμού και Οικονομικών καθώς και όλους τους εργαζόμενους. 

Τα δύο συγκεκριμένα έργα είναι σε πλήρη εξέλιξη και μέχρι στιγμής εντός του συμβατικού χρόνου αποπεράτωσης.

Το «Πνευματικό Κέντρο Κατσικά» θα μετατραπεί σε έναν πολυχώρο υποστήριξης και προώθησης της πολιτιστικής δημιουργίας με χώρους θεατρικών παραστάσεων, συναυλιών, προβολών και ομιλιών, πολλαπλές αίθουσες εκδηλώσεων, εκθεσιακούς χώρους, αίθουσες εκπαίδευσης και άλλους. 

Το έργο ανάπλασης της Πλατείας Πύρρου, σκοπό έχει να  δημιουργήσει έναν τόπο συνάντησης φιλικό προς όλους, συνδυάζοντας από την μια τον παραδοσιακό χαρακτήρα της πόλης και από την άλλη το σύγχρονο πρόσωπο του Δήμου Ιωαννίνων. Το κυρίαρχο στοιχείο της θα είναι το σύστημα σιντριβανιού που θα τοποθετηθεί και ο ειδικός φωτισμός.

Ο Βασίλης Τσουκανέλης, επιβλέπων του έργου, σημείωσε ότι το έργο της ανάπλασης προβλέπεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2024 και μέχρι στιγμής υπάρχουν μόνο μικρές υστερήσεις στο χρονοδιάγραμμα λόγω των πρόσθετων εργασιών που απαιτήθηκαν για την προστασία του υπόγειου πάρκινγκ. 

Εντός του χρονοδιαγράμματος, όπως ανέφερε ο επιβλέπων Βασίλης Τσιούρης, είναι και το έργο επανάχρησης του Πνευματικού Κέντρου Κατσικά το οποίο είχε δημοπρατηθεί με το σύστημα «μελέτη- κατασκευή». 

Στην διάρκεια της εκδήλωσης η ειδική σύμβουλος του Δημάρχου Κατερίνα Βίνη ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο τα δύο έργα θα βάλουν το δικό τους αποτύπωμα στην πορεία της πόλης για την κλιματική ουδετερότητα ως το 2030.

Τα έργα από το πρόγραμμα «Τρίτσης»

Με αφορμή την εκδήλωση αυτή ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου αναφέρθηκε σε όλα τα έργα του Δήμου που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και είναι ήδη σε φάση υλοποίησης.

Αναλυτικά πρόκειται για τα ακόλουθα:

•​Συντήρηση σχολικών μονάδων και ανοιχτών αθλητικών χώρων Δήμου Ιωαννιτών, Προϋπολογισμού 4.586.000,00 €

•​Βελτίωση προσβασιμότητας αγροτικού́ οδικού́ δικτύου Δήμου Ιωαννιτών, Προϋπολογισμού 2.910.000,00 €

•​Προσεισμικός έλεγχος στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ιωαννιτών, Προϋπολογισμού 51.253,32 €

•​Γωνιές ανακύκλωσης στον Δήμο Ιωαννιτών, Προϋπολογισμού 1.326.800,00 €

•​Παρεμβάσεις αναζωογόνησης του αστικού περιβάλλοντος Δήμου Ιωαννιτών, Προϋπολογισμού 7.160.000,00 €

Τέλος όπως είπε ο Δήμαρχος, αναμένεται πολύ σύντομα η απόφαση ένταξης για τη μεταστέγαση των Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων σε έκταση που έχει παραχωρήσει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Για τους ωφελούμενους του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους ( ΤΕΒΑ FEAD ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ,  

            Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Ιωαννιτών, ως υπεύθυνη υλοποίησης του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ FEAD)» γνωστοποιεί στους ωφελούμενους Τ.Ε.Β.Α του σημείου διανομής Ανατολή Δήμου Ιωαννιτών, ότι θα πραγματοποιηθεί αναδιανομή, ως εξής:

 ΣΗΜΕΙΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΤΕΒΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΔΙΑΝΟΜΗΣΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Ανατολή Δήμου Ιωαννιτών(ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ 21) 23/11/2023 Αναδιανομή ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ (1 LT) – ΝΠ 2359 από τις 09:00 π.μ έως τις 14:00 μ.μ  

Παρακαλούνται οι ωφελούμενοι του προγράμματος Τ.Ε.Β.Α. να έχουν μαζί τους το βιβλιάριο κοινωνικής τους ασφάλισης ή άλλο επίσημο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Α.Μ.Κ.Α. τους και δελτίο αστυνομικής ταυτότητάς τους. Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος δεν δύναται να παραλάβει αυτοπροσώπως τα προϊόντα, δύναται να παραλαμβάνονται αυτά από τρίτο πρόσωπο που φέρει εξουσιοδότηση, με βεβαίωση γνησίου της υπογραφής του ωφελούμενου.