Ήταν γραφικός ο Λιακόπουλος όταν τα έλεγε πριν χρόνια;; Τώρα τα ζούμε!!

Με την κλασική «δημοκρατική» μέθοδο χούντας των fast track Προεδρικών Διαταγμάτων όπου κυβερνώνται τα δυτικά κράτη, ο Μακρόν έβαλε το δικό του δυστοπικό λιθαράκι.

Η γαλλική αστυνομία επιτρέπεται από σήμερα να χρησιμοποιεί drones εξοπλισμένα με κάμερες για μια ευρεία γκάμα ενεργειών, στις οποίες περιλαμβάνονται η παρακολούθηση πλήθους και ο συνοριακός έλεγχος, έπειτα από τη χθεσινή δημοσίευση διατάγματος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται ένα χρόνο πριν από τους Ολυμπιακούς του Παρισιού του 2024 και σε μια περίοδο κατά την οποία η λαϊκή εναντίωση στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση του προέδρου Μακρόν έχει προκαλέσει ογκώδεις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που συχνά έχουν βίαιη κατάληξη.

Το διάταγμα επιτρέπει στην αστυνομία, τις τελωνειακές αρχές ή στο στρατό να χρησιμοποιούν drones για να αποτρέπουν επιθέσεις εναντίον ανθρώπων ή ιδιοκτησίας, να εγγυώνται την ασφάλεια των συναθροίσεων σε δημόσιους χώρους, αλλά και να διατηρούν ή να επαναφέρουν τη δημόσια τάξη όταν υπάρχει κίνδυνος σοβαρής διατάραξής της από αυτές τις συναθροίσεις.

Τα drones μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την πρόληψη τρομοκρατικών ενεργειών, για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για παρακολούθηση των συνόρων και για διάσωση ανθρώπων, αναφέρεται στο προεδρικό διάταγμα, το οποίο περιγράφει λεπτομερώς και επιβάλλει ουσιαστικά έναν νόμο για την ασφάλεια που ψηφίστηκε πέρυσι στη βουλή.

Όλα αυτά για το…καλό και την ασφάλειά μας φυσικά!!

Η Γαλλική Αρχή Προστασίας Δεδομένων ζήτησε τον Μάρτιο τη δημοσιοποίηση με λεπτομέρειες της πολιτικής χρήσης των drones, μεταξύ των οποίων και το είδος των πληροφοριών που αφορούν το εμπλεκόμενο κοινό.

(Με πληροφορίες από πεμπε – φωτο:freepik)