Ο πρωθυπουργός παρέστη στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Εθνικής Συνδιάσκεψης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ , που πραγματοποιείται στο κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Μουρούτσος» στη Δάφνη, για να… θυματοποιήσει την κυβέρνηση!

Αναφέρθηκε στην ψήφιση των μη κρατικών πανεπιστημίων που έρχεται στη βουλή την ερχόμενη Παρασκευή, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ο κ. Κασσελάκης λέει όχι, αλλά ο ίδιος σπούδασε σε μη κρατικό, μη κερδσκοπικό πανεπιστήμιο. Εξηγήστε μου αυτή την αντίφαση. Αν το πανεπιστήμιο που σπούδασε δηλαδή, δηλώσει πως θέλει παράρτημα στην Ελλάδα τι θα πει ο κ. Κασσελάκης ότι δεν θέλει; Κασσελάκης και Ανδρουλάκης παλεύουν για την πρωτιά των ηττημένων».

Διαφήμισε την οικονομική πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνησή του, λέγοντας ότι η Ελλάδα του 2024 έχει τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης και μονοψήφια ανεργία. Το εισόδημα βελτιώθηκε κατά 20% και ο κατώτατος μισθός σε λίγο θα αυξηθεί για τέταρτη φορά.
«Χτίζουμε τη νέα Ελλάδα της ψηφιακής εποχής. Και δεν είναι τυχαίο ότι ο Economist μα ανακήρυξε χώρα της χρονιάς για το 2023» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ενώ αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο για τον γάμο και την υιοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.

Το σημείο όμως που προκαλεί όλους τους Έλληνες και ειδικά τους γονείς που έχασαν τα παιδιά τους στα Τέμπη, είναι η αναφορά του για… εκστρατεία λάσπης που αναμένεται να υπάρξει ενόψει των ευρωεκλογών!