Ο υπουργός Μετανάστευσης τους βάπτισε φτωχούς «Αιγύπτιους» ενώ είναι όλοι Ασιάτες από Πακιστάν, Αφγανιστάν, Μπαγκλαντές κ.λ.π. – 3.200 δολάρια η ταρίφα

Χιλιάδες παράνομους μετανάστες μετέφερε η Τουρκία και εξακολουθεί να μεταφέρει με πτήσεις της πολιτικής αεροπορίας από την Κωνσταντινούπολη στη Λίβυη προκειμένου να παρακάμψει την συμφωνία με Αθήνα-ΕΕ που της εξασφαλίζει 5 δισ. ευρώ ετησίως αλλά και να «ξεφορτωθεί» επικερδώς τους αλλοδαπούς.

Συγκεκριμένα, αποτέλεσμα της τακτική αυτής είναι την επαύριο της συμφωνίας που υπέγραψε ο υπουργός Μετανάστευσης Δημήτρης Καιρίδης με το Τούρκο ομόλογό του στην Άγκυρα, να αυξηθούν κάθετα οι λαθρομεταναστευτικές ροές από την Λιβύη προς την Κρήτη και τη Γαύδο.

Ειδικότερα, μόνο τις τελευταίες ημέρες κατέφθασαν στην Κρήτη και στην Γαύδο 223 παράνομοι μετανάστες που ξεκίνησαν την πορεία τους από την Λιβύη.

Ο Δ.Καιρίδης επιχειρεί να καλύψει την καταπάτηση της συμφωνίας που ο ίδιος σύναψε με την Άγκυρα για να μην φανεί ότι οι Τούρκοι έχουν εξαπατήσει την Ελλάδα, λέγοντας πως πρόκειται για φτωχούς «Αιγύπτιους»!

Να μην αποκαλυφθεί δηλαδή ότι πρόκειται για ένα «κενό» χαρτί άνευ ουσίας.

Ουδέποτε υπήρξε μαζικό «κύμα» παράνομων μεταναστών από την Αίγυπτο και όμως ο υπουργός ανακάλυψε πως υπάρχει.

«Αυτή τη στιγμή οκτώ χώρες στη Μέση Ανατολή στέλνουν πυραύλους η μία στην άλλη, όλα αυτά έρχονται και κλειδώνουν στη μαμά Αίγυπτο η οποία φτωχοποιείται με αποτέλεσμα να πιέζεται, αφού έχει περίπου 9 εκατομμύρια πρόσφυγες», δήλωσε το πρωί της Δευτέρα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης, σε τηλεοπτικό κανάλι.

«Από το 2015 δεν έχει φύγει ούτε μία βάρκα από την αιγυπτιακή αρχή και αυτό είναι προς τιμήν της Αιγύπτου, ωστόσο έχουμε από την ανατολική Λιβύη Αιγύπτιους οι οποίοι ωθούμενοι από την μεγάλη φτώχεια, έρχονται προς την Ελλάδα και την Ιταλία», πρόσθεσε.

«Από τον Νοέμβρη και μετά βλέπουμε μία μικρή αλλά ανησυχητική ροή προς την Γαύδο και τη Νότια Κρήτη η οποία πρέπει να ελεγχθεί.

Χρειαζόμαστε μία ναυτική επιχείρηση, όχι το Λιμενικό, χρειαζόμαστε μεγάλα σκάφη του πολεμικού ναυτικού στα ανοιχτά των Λιβικών χωρικών υδάτων σε συνεργασία με την Ευρώπη», τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε πως «όλα αυτά έχουν συζητηθεί εκτενώς σε ευρωπαϊκό συμβούλιο, ωστόσο βρισκόμαστε ακόμη σε προκαταρκτικό στάδιο».

«Στη 1/2 ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στο Συμβούλιο Κορυφής προκειμένου να ζητήσει εκ νέου τα χρήματα που δικαιούμαστε για την διαχείρηση του μεταναστευτικού, τα οποία είναι δύο δισεκατομμύρια», δήλωσε.

Σε ό,τι αφορά τους φτωχούς «Αιγύπτιους», το ότι δεν είναι Αιγύπτιοι αποδεικνύεται εύκολα.

Αρκεί να πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα και να τα στείλουν στην Αίγυπτο, για να εξακριβωθεί η ότι δεν είναι πολίτες αυτής της χώρας.

Δεν το κάνουν όμως.

Αντίθετα, τώρα για το νέο «κύμα» παράνομων μεταναστών ετοιμάζονται να ζητήσουν κι άλλα χρήματα από την ΕΕ, δύο δισ. ευρώ όπως είπε ο υπουργός.

Γιατί πρόκειται για μία δραστηριότητα που «αποδίδει».

Όπως ανέφεραν οι ίδιοι οι αλλοδαποί, που ήρθαν από τις ακτές του Τομπρούκ της Λιβύης, κατέβαλαν στους διακινητές χρηματικά ποσά από 1.000 μέχρι 3.200 δολάρια, με σκοπό τη μεταφορά τους στην Γαύδο.

«Είναι πολλά τα λεφτά Άρη»…