Μια θλιβερή πράξη ραγιαδισμού έλαβε χώρα μέσα στην Βουλή των Ελλήνων που από Ναό της Δημοκρατίας έχει μετατραπεί σε άντρο μειοδοσίας και παρακμής. Και την ώρα που και σχεδόν ολόκληρη η κοινωνία, με λίγες εξαιρέσεις, έχει βουλιάζει κι αυτή στην αδιαφορία και το φιλοτομαρισμό, χωρίς ντροπή κυβέρνηση και αντιπολίτευση -μέσω των εκπροσώπων τους- έδιναν ρεσιτάλ για το ποιος από δαύτους νοιάζεται περισσότερο για να …αρπάξει το χρήμα από τους Τούρκους “τουρίστες” και από τους πράκτορες της ΜΙΤ και του Ερντογάν παρά να προστατεύσει τα εθνικά συμφέροντα και την ίδια την ακεραιότητα της πατρίδας μας.

Αυτό που διαπιστώθηκε λοιπόν στην Βουλή ήταν το πώς ανοίγουν τις νέες Κερκόπορτες οι σύγχρονοι “Εφιάλτες” του ελληνισμού. Η αφορμή δόθηκε καθώς συζητήθηκε μια στημένη Ερώτηση την οποία είχε κατατεθεί από τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, σημερινό βουλευτή Δωδεκανήσου -και έναν από τους πιο κοντινούς ανθρώπους και συνεργάτες του γιοδοβοσκού Ν. Ανδρουλάκη- τον Γιώργο Νικητιάδη. Και το νομίζετε ότι έκανε με αυτή την Ερώτηση; Κατήγγειλε μήπως την ενδοτικότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στην Άγκυρα; Όχι. Στιγμάτισε τις συνεχείς παραβιάσεις από πλευράς των Τούρκων ακόμη και των χωρικών μας υδάτων; Όχι. Μήπως έψεξε την κυβέρνηση γιατί σιώπησε απέναντι στη νέα προχτεσινή πρόκληση του Ερντογάν ότι αν χρειαστεί “θα ξαναπετάξουμε τον εχθρό στην θάλασσα” όπως είπε για την Καταστροφή της Σμύρνης το 1922; Όχι. Ή μήπως απαρίθμησε τις συνεχείς τουρκικές παραβιάσεις ακόμη και αυτής της περίφημης Διακήρυξης Φιλίας που έκαναν ο Κούλης με τον Ερντογάν πριν από μερικούς μήνες στην Αθήνα; Όχι δα.

Αυτό που βρήκε να κάνει ο εκ των υπαρχηγών του -εκβιαζόμενου τόσο από εσωτερικά όσο και από ξένα κέντρα- προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν να διαμαρτυρηθεί και να καταγγείλει την …καθυστέρηση στη μαζική χορήγηση νέας βίζας προς τους Τούρκους ώστε να έρχονται και να εγκαθίστανται ουσιαστικά ανεξέλεγκτοι πλέον στα νησιά μας του Αιγαίου!

Το χυδαιότερο ήταν τα επιχειρήματα που παρουσίασε με απόλυτα κυνικό τρόπο στη βάση του ότι εξαιτίας αυτής της καθυστέρησης, χάνονται …τεράστια ποσά. Κι αφού τα είπε αυτά ανέλαβε να του απαντήσει ως υπουργός ο Εξωτερικών ο -γαμπρός της ΤΕΡΝΑ- Γ. Γεραπετρίτης ο οποίος στο …ρόλο του κι αυτός διαβεβαίωσε ότι ως το τέλος Μαρτίου θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία για να αρχίσει η αθρόα προσέλευση με δυνατότητα και εγκατάστασης Τούρκων στα ελληνικά νησιά . Σε αυτά τα 7 λεπτά που κράτησε η συζήτηση της Ερώτησης είχαμε -μέσα στην ελληνική Βουλή- από τους επίορκους εκπροσώπους του σάπιου πολιτικού συστήματος τον απόλυτο ορισμός του ραγιαδισμού σε μια κοινωνία που κατάντησε κι αυτή έτσι ώστε τα χρήματα και το οικονομικό συμφέρον να υπερτερούν όλων των εθνικών συμφερόντων!

Με βάση αυτή τη συμφωνία η βίζα θα έχει επταήμερη μεν διάρκεια αλλά θα μπορεί να εκδίδεται άπαξ όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Κάτι που με την επίφαση της τουριστικής κίνησης ανοίγει το δρόμο της ειρηνικής -σε πρώτη φάση- εισβολής των Τούρκων στα νησιά μας που θα μπορούν κατά εκατοντάδες χιλιάδες να καταφθάνουν ακόμη και στα νησιά με ελάχιστο ελληνικό πληθυσμό. Αγοράζοντας ακίνητα και περιουσίες θα εντείνουν την εκ των έσω άλωση των ακριτικών νησιών ενώ ταυτόχρονα -πάλι με την ίδια επίφαση- η ελληνική επικράτεια θα γίνει ακόμη πιο ξέφραγο αμπέλι για τους πράκτορες του Ερντογάν με ο,τι αυτό σημαίνει για μια κατάσταση πολεμικής σύγκρουσης με την Τουρκία. Κερκόπορτα κανονική.

Το ότι ήταν στημένη όλη αυτή η χθεσινή παράσταση στην Βουλή επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι η Ερώτηση του πράσινου βουλευτή κατατέθηκε μόλις πριν από δέκα ημέρες -στις 29 Φεβρουαρίου- και έγινε άρον άρον η επιλογή της για να συζητηθεί και να απαντηθεί άμεσα. Ένα δεύτερο στοιχείο είναι ότι υπουργός και βουλευτής είναι πατριωτάκια αφού ο Γεραπετρίτης έχει καταγωγή από την Κάρπαθο. Πατριωτάκια και φιλαράκια αλλά …ανθελληνικά!

Ο ίδιος ο Νικητιάδης στην ερώτηση του επικαλέστηκε τη πρόσφατη συμφωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν στο πλαίσιο της οποίας ο Κούλης ανακοίνωσε τη χορήγηση επταήμερης θεώρησης εισόδου στη χώρα (visa) – «express» σε Τούρκους που επιθυμούν να επισκεφτούν για διακοπές δέκα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. “Η εν λόγω συμφωνία αφορά τα νησιά της Λέσβου, της Χίου, της Ρόδου, της Σύμης, του Καστελόριζου, της Σάμου, της Λέρου, της Καλύμνου, της Κω, της Λήμνου και οι Τούρκοι πολίτες κατά την άφιξή τους θα λαμβάνουν visa επτά ημερών και ισχύος ενός έτους, δηλαδή θα έχουν τη δυνατότητα πολλαπλών επισκέψεων στα ανωτέρω δέκα νησιά εντός ενός έτους από την ημέρα λήψης της visa – «express»”.

03673bc40f7b8de76ec25ffd06ed6dff-m

Ο βουλευτής διαμαρτυρήθηκε ότι “δύο και πλέον μήνες μετά, η ανωτέρω συμφωνία δεν έχει υλοποιηθεί, ενώ η καθυστέρηση οφείλεται στη μη ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του υπουργείου Εξωτερικών σας, στην οποία οι Τούρκοι πολίτες θα υποβάλουν τα απαιτούμενα έγγραφα”. Δίνοντας και το μέτρο της κατάπτωσης της ίδιας της κοινωνίας ο Νηικητιάδης εμφανίστηκε και μεταφορέας της “ανησυχίας που εκφράζουν” φορείς των δέκα νησιών για τις εργασίες που απαιτείται να γίνουν στις υποδομές των λιμανιών και των αεροδρομίων, που αποτελούν πύλες εισόδου στον χώρο Σένγκεν, ώστε να ανταποκριθούν στην αύξηση των αφίξεων.

Και προσέξτε τώρα το άκρον άωτον του ραγιαδισμού. “Η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας για την ειδική θεώρηση εισόδου των Τούρκων πολιτών σε δέκα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου είναι προς τη σωστή κατεύθυνση”, αλλά για ποιο λόγο; Διότι “θα ενισχύσει τον τουρισμό, αλλά και την ανάπτυξη των νησιών μας, με την αύξηση των αφίξεων καθόλη τη διάρκεια του έτους. Ήδη υπάρχουν 2.000 κρατήσεις Τούρκων επισκεπτών στη Ρόδο και την Κω, ενώ υπολογίζεται ότι με την εφαρμογή του μέτρου ο αριθμός των επισκεπτών για το 2024 θα ξεπεράσει το 1,5 εκατομμύριο”. Για τους εθνικούς κινδύνους και τις απειλές που υποκρύπτονται και την ανάγκη προστασίας από αυτές ούτε λέξη.

ONT4186-1-1024x683

Δεν δίστασε τέλος ο κατά τα λοιπά …Έλληνας βουλευτής να συμπληρώσει την “αγωνία” του προσθέτοντας ότι οι διαδικασίες πρέπει να επισπευσθούν γιατί οι Τούρκοι έχουν γιορτή στις 10 Απριλίου και ενόψει αυτού υπάρχουν ήδη πάρα πολλές κρατήσεις. Κι ο Γεραπετρίτης τον καθησύχασε σε αυτή τη σκηνοθετημένη παράσταση ότι “έως τα τέλη Μαρτίου θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες” με την πλατφόρμα των υπουργείου επικαλούμενος για την “καθυστέρηση” και τα ζητήματα με τους ελέγχους των αφίξεων τα προβλήματα υποδομών που έχουν τα νησιά….

ΡΕΠΟΡΤΑΖ  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΛΕΙΟ