
Να σημειωθεί ότι το Λβιβ είναι η κοιτίδα του «Δεξιού Τομέα», ο οποίος έκανε τα εγκλήματα σε Οδησσό, Λουγκάνσκ και Ντονιέτσκ το 2014 και εκεί είχε εκτυλιχθεί μέρος του μεγαλύτερου εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας, του Ολοκαυτώματος. Ουκρανοί ναζί στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, είχαν βασανίσει και δολοφονήσει χιλιάδες Εβραίους, Γυναίκες και παιδιά, ακόμα και στη μέση του δρόμου.
Αυτή η κίνηση της Ρωσίας δείχνει ότι έχει έναν και μόνο στόχο: Να «καθαρίσει» την Ουκρανία από τους νεοναζί που σκορπούσαν επί χρόνια το θάνατο.
Παράλληλα πληροφορίες θέλουν τον Ουκρανό πρόεδρο Β.Ζελένσκι να βρίσκεται στο Λβιβ, την πόλη που του είχε υποδείξει η CIA ως «καταφύγιο» πριν ξεκινήσει η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.