ενώ οι Έλληνες έχουν τσακιστεί εδώ και 5 χρόνια πάνω στα ραφια αβοήθητοι εντελώς από κάθε κρατική προστασία..

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον υπουργό Ανάπτυξης,Κώστα Σκρέκα, πήγε σε σούπερ μάρκετστην περιοχή της Λένορμαν για να διαπιστώσει το αν εφαρμόζονται τα μέτρα μείωσης των τιμών.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη μείωση των τιμών, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γάλα. «Ένα προϊόν το οποίο μας είχε απασχολήσει πολύ και με την παρέμβαση την οποία κάναμε, ουσιαστικά ρυθμίζεται το περιθώριο του μικτού κέρδους. Βλέπουμε μειώσεις οι οποίες είναι μεταξύ 15 και 20%, μειώσεις σημαντικές ειδικά για τους νέους γονείς, καθώς οι τιμές το τελευταίο διάστημα είχαν όντως ξεφύγει» είπε.

Παράλληλα, τόνισε ότι αναγνωρίζεται η δυσκολία που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά. «Προφανώς και δεν έχουμε αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ακρίβειας. Είναι μια συνεχιζόμενη μάχη, όπως έχουμε πει πολλές φορές, αλλά πιστεύω ότι είναι ένα σημαντικό βήμα, διαρθρωτικό βήμα, το οποίο αφορά την ίδια τη λειτουργία της αγοράς, το οποίο τελικά θα έχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Αυτό ελπίζουμε», είπε ο πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται πως από την περασμένη Παρασκευή έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα μέτρα για την ακρίβεια με την τιμή να πέφτει σε περίπου 4.000 προϊόντα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης από τη μείωση του μέτρου των εκπτώσεων προμηθευτών προς τα σούπερ μάρκετ οι καταναλωτές θα δουν μειώσεις σε περισσότερα από 3.000 προϊόντα που φτάνουν έως και 18,1%.

Ειδικά για το βρεφικό γάλα, όπως αναφέρεται, επειδή πωλείται χωρίς προωθητικές ενέργειες, οι μειώσεις (περίπου 15%) θα περάσουν άμεσα στην τιμή στο ράφι, ενώ σταδιακή μείωση των τιμών στις τιμές των νωπών θα επιφέρει και η εφαρμογή του net-pricing.