ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ!

Πρωτοφανές έγκλημα με τη στυγερή δολοφονία 28χρονης έξω από αστυνομικό τμήμα, όπου είχε πάει για να καταγγείλει τον δράστη. Πλέον έχει ξεκινήσει έρευνα για τυχόν ευθύνες των παρόντων αστυνομικών, στο Α.Τ. των Αγίων Αναργύρων.

Μόλις δυο αξιωματικοί υπήρχαν στο Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων το βράδυ της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής από τον πρώην σύντροφό της. Την ίδια ώρα ένας σκοπός υπήρχε στο σημείο και μάλιστα μόλις 20 μέτρα από το σημείο όπου δολοφονήθηκε η Κυριακή. Μάλιστα, ο σκοπός επενέβη αφότου ο δράστης αυτομαχαιρώθηκε και είχε πέσει στο έδαφος, κλωτσώντας μακριά το μαχαίρι…

Το ερώτημα είναι ότι με τα αστυνομικά τμήματα τόσο υποστελεχωμένα -το συγκεκριμένο θα έπρεπε να έχει συνολική δύναμη 50 στελεχών, όμως έχει μόνο 16- τι θα θα μπορούσαν ή θα έπρεπε να έχουν κάνει οι παρόντες σε υπηρεσία στο τμήμα, ώστε να αποτραπεί η δολοφονία της νεαρής.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα λάθη ή οι παραλείψεις που έγιναν ήταν οι ακόλουθες:

-Δεν έγινε σωστή εκτίμηση του κινδύνου από την αξιωματικό υπηρεσίας, μετά την αναφορά του θύματος.

-Η ίδια η αξιωματικός υπηρεσίας δεν πήρε η ίδια τηλέφωνο, ώστε να ανοίξει κάρτα στην Άμεση Δράση, καλώντας περιπολικό για να μεταφέρει το θύμα, όπως της ζητήθηκε.

-Δεν ζήτησαν από τη νεαρή κοπέλα να παραμείνει στο τμήμα μέχρι να καταφθάσει το περιπολικό, και να μην κυκλοφορήσει μόνη της.

Σημειώνεται ότι η δεύτερη αξιωματικός ήταν επόπτης της περιοχής, που θα έκανε έλεγχο στους στόχους που φυλάσσονται τριγύρω,ενώ η ίδια είχε περιπολικό και θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει για να μεταφέρει με ασφάλεια την κοπέλα.

Σήμερα εξάλλου, την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του του προισταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθαριάνου προκάλεσε η δολοφονία της 28χρονης έξω από το τμήμα Αγίων Αναργύρων σχετικά με τις ευθύνες των αστυνομικών που είχαν βάρδια εκείνο το βράδυ.

Μετά τη διαβίβαση του φακέλου σχετικά με τη δολοφονία του κοριτσιού στην Εισαγγελία, ο προϊστάμενος διέταξε ξεχωριστή προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί εάν οι αστυνομικοί έχουν διαπράξει παράβαση καθήκοντος. Η έρευνα ανατέθηκε σε εισαγγελέα ο οποίος όμως αναμένει το πόρισμα της ΕΔΕ, που έχει διαταχθεί ήδη για το περιστατικό.

makeleio