«Η ασφάλεια στις μεταφορές αποτελεί βασικό και αδιαπραγμάτευτο στοιχείο. Τόσο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, όσο και η Διοίκηση της Ο.Σ.Υ., θα είναι άτεγκτες σε τέτοιου είδους περιστατικά»…

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο οδηγός λεωφορείου που καταγράφηκε σε βίντεο να οδηγεί ενώ παράλληλα έλυνε σταυρόλεξο. Δεν θα επιδείξει «καμία ανοχή» το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, «σε περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των μεταφορών», όπως ξεκαθάρισε στη σχετική ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, το υπουργείο έκανε γνωστό ότι ο συγκεκριμένος οδηγός, που εκτελούσε το δρομολόγιο της Γραμμής 523 (Αδάμες – Κηφισιά), εντοπίστηκε από την πρώτη στιγμή και κλήθηκε να περάσει από Πειθαρχικό έλεγχο.


Παράλληλα, ενημέρωσε πως μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, ο οδηγός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα ήδη από την Πέμπτη (11 Ιανουαρίου).

«Η ασφάλεια στις μεταφορές αποτελεί βασικό και αδιαπραγμάτευτο στοιχείο. Τόσο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, όσο και η Διοίκηση της Ο.Σ.Υ., θα είναι άτεγκτες σε τέτοιου είδους περιστατικά» αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Το βίντεο που αποκάλυψε το περιστατικό κατέγραψε επιβάτης του λεωφορείου, μόλις αντιλήφθηκε τι συνέβαινε.

Ο οδηγός του λεωφορείου της γραμμής 523 φαίνεται κάποια στιγμή να μην κρατάει για κάποια δευτερόλεπτα το τιμόνι, ενώ μάλιστα, πατάει και το γκάζι χωρίς καν να κοιτάει τον δρόμο. Και όλα αυτά, τη στιγμή που μέσα στο λεωφορείο υπάρχουν επιβάτες. Ο οδηγός, μάλιστα, φαίνεται να φορά ταυτόχρονα γυαλιά ηλίου και γυαλιά πρεσβυωπίας.