Παράλληλα, η Ουκρανία εξαπέλυσε επιθέσεις με δεκάδες drones κατά συνοριακών περιοχών της Ρωσικής Ομοσπονδίας
Τα ρωσικά στρατεύματα τις τελευταίες ώρες έχουν αυξήσει την πίεση που ασκούν στις ουκρανικές αμυντικές θέσεις κατά την διάρκεια των σφοδρών μαχών στην ανατολική Ουκρανία. Αυτό δήλωσε ο διοικητής της εν λόγω επιχειρησιακής ουκρανικής περιοχής εχθές Σάββατο 9 Μαρτίου.

Τι Είπε ο Ουκρανός Διοικητής
«Το επίκεντρο των μαχών είναι η περιοχή δυτικά του Μπαχμούτ. Ο εχθρός υποφέρει από βαριές απώλειες, ωστόσο συνεχώς αναπληρώνει τα κλιμάκιά του με νέες εφεδρείες. Ο στόχος των ρωσικών επιθέσεων είναι να φτάσουν το Τσάσοφ Γιαρ. Πολεμούν κατά την διάρκεια της ημέρας, αλλά και την νύχτα» δήλωσε ο Σεργκέι Σιντορινόν στην ουκρανική τηλεόραση.

Από την άλλη, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις προσπαθούν να σπάσουν την ρωσική επιθετική ορμή με αντεπιθέσεις, ωστόσο δεν τα καταφέρνουν και ως αποτέλεσμα αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στο χωριό Ιβανίβσκ.

«Ο εχθρός αυτήν την στιγμή πολιορκεί την πόλη, τόσο μετωπικά όσο και πλευρικά» δήλωσε ο Σιντορινόν.

Ρωσικές Καταρρίψεις Ουκρανικών Drones
Την ίδια περίπου χρονική περίοδο, αξιωματούχοι στην Μόσχα και στην νότια Ρωσία ανέφεραν πως ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν δεκάδες ουκρανικά drones που στόχευσαν περιοχές της νότιας Ρωσίας κατά την διάρκεια της νύχτας.

Ο κυβερνήτης της ρωσικής περιοχής Ροστόφ ον Ντόν, Βασίλι Γκολούμπεφ, έγραψε στο Telegram πως ακόμα εξετάζονται οι ζημιές που προκλήθηκαν από την επίθεση κατά της ρωσικής πόλης Τάγκαρονγκ στην Θάλασσα Αζόφ.

Βάσει των ρωσικών αναφορών, η περιοχή Ροστόφ κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία ήταν αυτή που επηρεάστηκε περισσότερο από τα ουκρανικά rones, αφού εκεί καταγράφηκαν συνολικά 41 επιθέσεις. Η πόλη Μοροζόφσκ, η οποία βρίσκεται περίπου 230 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Ροστόφ ον Ντον της περιφέρειας Ροστόφ, δέχθηκε και αυτή επίθεση από αρκετά drones, ωστόσο όλα λέγεται πως καταστράφηκαν.

Ανεξάρτητα μέσα πρότειναν πως κάποιες ουκρανικά drones απογειώθηκαν με σκοπό να πλήξουν ένα ρωσικό εργοστάσιο παραγωγής στρατιωτικών αεροσκαφών στην εν λόγω περιοχή. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν ή να διαψεύδουν ότι ο εν λόγω στόχος χτυπήθηκε.

Τέλος στην ρωσική περιοχή Κουρσκ, ο τοπικός κυβερνήτης ανέφερε πως συντρίμμια από ένα ουκρανικό drone προσγειώθηκαν στην οροφή ενός νοσοκομείου, χωρίς ωστόσο να προκληθούν απώλειες.

Οι νέες αυτές επιθέσεις του Κιέβου με UAV αποτελούν μέρος μίας μεγαλύτερης εκδικητικής θα έλεγε κανείς επιχείρησης, με την οποία ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί να πάρει το αίμα του πίσω από την Μόσχα πλήττοντας στόχους εντός της ρωσικής επικράτειας.

pentapostagma