Ανακοίνωση για τα όσα αποκαλύπτονται στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών που εκδικάζεται στο Ειδικό Δικαστήριο εξέδωσε η ΝΔ το πρωί του Σαββάτου, με αφορμή τη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», η επί 40 χρόνια γραμματέας του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα.

Στη συνέντευξη η Ευθαλία Διαμαντή, τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «Παππάς και Αρτεμίου έρχονταν μαζί στο γραφείο Καλογρίτσα». Επίσης, ότι «ο Καλογρίτσας διαβεβαίωνε αφειδώς τον ΣΥΡΙΖΑ για δικό του κανάλι και εφημερίδα», ότι «ο Παππάς διαβεβαίωνε τον Καλογρίτσα ότι τα χρήματα υπάρχουν και θα τα πάρει πίσω» και πως «ο Αρτεμίου μετέφερε χρήματα από την Κύπρο και έλεγε ότι υπάρχουν λεφτά και στην Ελβετία».

«Είχα δει κι άλλα κορυφαία στελέχη της τότε κυβέρνησης στο γραφείο του Καλογρίτσα», υπογραμμίζει η γραμματέας του εργολάβου, επισημαίνοντας πως «όλα τα SMS είναι αληθινά και γνωρίζω πως υπάρχουν και άλλα».

«Ο Παππάς κανόνιζε τις συναντήσεις με τους Έλληνες και τους Άραβες επιχειρηματίες», σημειώνει η Ε. Διαμαντή.

H ανακοίνωση της ΝΔ

«Όσο πληθαίνουν οι καταγγελίες για τη σκοτεινή δράση του στενότερου συνεργάτη του, Νίκου Παππά, στην υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ channel, τόσο πιο εκκωφαντική γίνεται η σιωπή του Αλέξη Τσίπρα», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ και υπογραμμίζει:

«Η σημερινή συνέντευξη της επί 40 χρόνια γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα, κ. Ευθαλίας Διαμαντή που δημοσιεύεται στην εφημερίδα “Παραπολιτικά”, σε συνδυασμό με τα όσα έχουν αποκαλυφθεί, δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών ή αμφιβολιών για τον ρόλο που είχαν ο Νίκος Παππάς και ο Κύπριος δικηγόρος των off shore Αρτέμης Αρτεμίου σε μια πρωτοφανή οικονομική, πολιτική και μιντιακή υπόθεση διαπλοκής.

Τα νέα ερωτήματα που προκύπτουν από τη συνέντευξη της κ. Διαμαντή είναι αμείλικτα και δεν μπορεί πλέον η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να παραμένει σιωπηλή: