Στη δίνη της κακοκαιρίας Elias, βρίσκονται πολλές περιοχές της χώρας, με τις αρχές να βρίσκονται σε συναγερμό,  καθώς σήμερα αναμένεται, να είναι η πιο επικίνδυνη ημέρα.

Η Εύβοια είναι η περιοχή που δοκιμάζεται περισσότερο από το πρωί της Τετάρτης, ενώ λίγο μετά τις 10 το πρωί εστάλη μήνυμα από το 112 για όσους βρίσκονται στο Μαντούδι
Η Φωκίδα, η Εύβοια  και η Φθιώτιδα δοκιμάζονται αυτή την ώρα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ενώ νωρίτερα ο «Elias», σάρωσε την Αττική, μετατρέποντας δρόμους σε ποτάμια.

Η ΕΜΥ, με νέα επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών. Οι περιοχές που απαιτείται προσοχή είναι οι: Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα και τα βορειότερα τμήματα της Βοιωτίας), τη Θεσσαλία (κυρίως ανατολική και νότια), τις Σποράδες και την Εύβοια (κεντρική και βόρεια).

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

https://embed.windy.com/embed2.html?lat=38.686&lon=22.522&detailLat=38.686&detailLon=22.522&width=650&height=450&zoom=6&level=surface&overlay=wind&product=ecmwf&menu=&message=&marker=&calendar=now&pressure=&type=map&location=coordinates&detail=&metricWind=default&metricTemp=default&radarRange=-1

Live όλες οι εξελίξεις
15:30 Στο Μαντούδι Ευβοίας ο Βασίλης Κικίλιας

Ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας αναμένεται να φτάσει από ώρα σε ώρα στο Μαντούδι Ευβοίας, σύμφωνα με το evima.gr.

Θα μεταβεί στις περιοχές που έχουν υποστεί τεράστιες καταστροφές και θα συναντηθεί με τους τοπικούς φορείς του δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας.

15:10 Στις ταράτσες οι κάτοικοι στην Εύβοια

Η κακοκαιρία Elias «σαρώνει» την Εύβοια, από τα ξημερώματα, συνοδευόμενη από επικίνδυνα φαινόμενα. Η κατάσταση είναι δραματική στο χωριό Κυμάσι στη Βόρεια Εύβοια, οπού μετά από υπερχείλιση του ποταμού Κυμασιώτης πλημμύρισαν τα πάντα στο χωριό.

Κάτοικος της περιοχής μιλώντας στο evima.gr, ανέφερε χαρακτηριστικά, «η κατάσταση στο χωριό είναι τραγική έχουν πλημμυρίσει τα πάντα από τον ποταμό. Εγώ πρόλαβα και έφυγα από το σπίτι μου, όμως η γειτόνισσά μου που είναι και ηλικιωμένη δεν πρόλαβε να φύγει πλημμύρισε το σπίτι της και για να σωθεί ανέβηκε στην ταράτσα του σπιτιού της. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει εμφανιστεί κάνεις στο Κυμάσι, μας έχουν αφήσει στο έλεος της καταστροφής όπως και στις προηγούμενες πλημμύρες».

Ο αντιπεριφερειάχης Ευβοίας, Γιώργος Κελαΐδίτης, συνέστησε στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ή αυτές να γίνονται με χαμηλές ταχύτητες, καθώς το οδικό δίκτυο σε ορισμένα σημεία έχει καλυφθεί από ποσότητες νερού. Παράλληλα, τόνισε πως είναι στα όρια υπερχείλισης αρκετοί ποταμοί στην Εύβοια.

«Είμαστε στο κόκκινο, η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, ζητήσαμε ενισχύσεις από την ΕΜΑΚ από τη Λαμία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

13:59 Πλημμύρισαν δρόμοι στον Βόλο – Κάτοικοι καθαρίζουν φρεάτια

Στον Βόλο οι κάτοικοι δεν είχαν προλάβει να καθαρίσουν τα σπίτια τους, που πλημμύρισαν από το πέρασμα της προηγούμενης κακοκαιρίας και σήμερα ξαναβούλιαξαν στα λασπόνερα. Με τις κατεστραμμένες ηλεκτρικές συσκευές ακόμη στα πεζοδρόμια, ξαναπήραν τις σκούπες στα χέρια για να απομακρύνουν τα νερά και να μην πλημμυρίσουν για μια ακόμη φορά τα σπίτια τους. Στην 2ας Νοεμβρίου απέναντι από το δημαρχείο οι πολίτες καθαρίζουν μόνοι τους τα φρεάτια.

Ίδια η εικόνα και στην Καραμπατζάκη με Προσκόπων Αϊδινίου. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται ότι από τις 8 το πρωί τηλεφωνούν στις αρμόδιες υπηρεσίες για να γίνει άντληση των νερών από τον δρόμο που πλημμύρισε εξαιτίας των βουλωμένων φρεατίων. “Εδώ και 20 μέρες τώρα, παρά τις κλήσεις και τις εκκλήσεις μας, κανείς από την ΔΕΥΑΜΒ δεν ήρθε να αντιμετωπίσει την κατάσταση”, λένε στο gegonotanews.