…με « ηγέτες» χάρτινους και υπόπτους εμπλοκής στο «πλέγμα» αφανών χρηματοδοτήσεων με επίκεντρο τις αμαρτωλές ΜΚΟ στο θέμα της ασύδοτης μετανάστευσης…

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ισλαμιστική τρομοκρατία επιστρέφει και όλοι στην Ευρώπη είμαστε ευάλωτοι»,δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες την ώρα που και στη Γαλλία οι εισαγγελικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι η επίθεση της περασμένης Παρασκευής είχε «αποτύπωμα του Ισλαμικού Κράτους».

Στο ανώτατο επίπεδο, συναγερμού 4 παραμένει το Βέλγιο παρά το γεγονός ότι εξουδετερώθηκε ο Τυνήσιος δράστης της δολοφονίας των δύο Σουηδών.

«Η Σουηδία απειλείται περισσότερο από ποτέ»

Ο Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον μίλησε για ενίσχυση των συνοριακών ελέγχων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και προειδοποίησε ότι η Σουηδία απειλείται περισσότερο από ποτέ: «Ποτέ στην πρόσφατη ιστορία δεν απειλήθηκαν τόσο η Σουηδία και τα σουηδικά συμφέροντα όσο σήμερα», είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι «πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση με στόχο Σουηδούς».

Σύμφωνα με τον Κρίστερσον, ο ένοπλος των Βρυξελλών δεν ήταν γνωστός στη σουηδική αστυνομία, αλλά είχε επισκεφθεί τη χώρα.

Εκπρόσωπος του εισαγγελέα, Eric van Duyse, προέτρεψε το κοινό «να πάει σπίτι και να μείνει στο σπίτι όσο η απειλή δεν έχει εξαλειφθεί». Βίντεο που κυκλοφόρησε δείχνει έναν αραβόφωνο άνδρα να λέει ότι πραγματοποίησε την επίθεση στο όνομα του Θεού και ότι σκότωσε τρία άτομα.

Η Βελγική Ομοσπονδιακή εισαγγελία δεν αποκλείει πλέον σύνδεση της φονικής επίθεσης της Δευτέρας στις Βρυξέλλες με τις εξελίξεις στο Ισραήλ και τη Γάζα, μετέδωσε ο βελγικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός RTBF, προσθέτοντας ότι εντοπίστηκαν μηνύματα υποστήριξης του Παλαιστινιακού λαού, από τον δράστη ο οποίος υπέκυψε στο νοσοκομείο, τραυματισμένος από αστυνομικά πυρά.