Οι περιγραφές των γιατρών του νοσοκομείου Αλ Άχλι στη Γάζα, στο οποίο έχασαν τις ζωή τους περισσότεροι από 500 Παλαιστίνιοι, σοκάρουν.

Ο χειρουργός Γκασάν Αμπού Σιτά περιέγραψε στο BBC το χάος που επικράτησε στο νοσοκομείο μετά τον βομβαρδισμό. Όπως είπε, «υπάρχουν γυαλιά παντού από τα σπασμένα τζάμια, άνθρωποι ψάχνουν να βρουν καταφύγιο, ενώ σε ορισμένα σημεία του νοσοκομείου υπάρχει φωτιά.

Οι γιατροί κάνουν χειρουργεία στο έδαφος, πολλά απ’ αυτά χωρίς αναισθησία, ενώ τα πληρώματα των ασθενοφόρων απομακρύνουν ανθρώπινα μέλη

Δεν γνωρίζει, πρόσθεσε, αν είναι μόνο η αίθουσα των επειγόντων, αλλά σίγουρα υπάρχει φωτιά στα χειρουργεία, ενώ ένα τμήμα της οροφής έχει καταρρεύσει.

Τραυματίες δέχονται τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο Shifa μετά τη δολοφονία εκατοντάδων Παλαιστινίων κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού του νοσοκομείου Al-Ahli στη Γάζα.

«Τα πληρώματα των ασθενοφόρων ως τώρα απομακρύνουν ανθρώπινα μέλη», λέει ο Παλαιστίνιος υπουργός Υγείας τονίζοντας την απερίγραπτη φρίκη που επικρατεί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών ξεπερνά τις δυνατότητες του ιατρικού προσωπικού και των ασθενοφόρων. Οι γιατροί κάνουν χειρουργεία στο έδαφος και στους διαδρόμους, πολλά απ’ αυτά αυτά χωρίς αναισθησία

Ο Δρ. Αλ Κούντρα, εκπρόσωπος του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας, σε δήλωσή του σήμερα το πρωί, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός «έχει αυξηθεί στους 212 νεκρούς, μεταξύ των οποίων 36 είναι γυναίκες, 61 παιδιά και 16 ηλικιωμένοι. Ο αριθμός των τραυματιών έφτασε τους 1400, μεταξύ των οποίων 400 παιδιά και 270 γυναίκες».

Πολλά από τα θύματα ήταν παιδιά και γυναίκες που είναι τόσο βαριά τραυματισμένοι που είναι αδύνατο να αναγνωριστούν, πρόσθεσε ο δρ. Αλ Κούντρα.