Την επιλογή της ευθανασίας για τα παιδιά τους, ηλικίας κάτω των 12 ετών, θα έχουν οι γονείς στην Ολλανδία, όπως ανακοινώθηκε στις 14 Απριλίου από την ιστοσελίδα της κυβέρνησης.

Γονείς θα μπορούν να επιλέξουν την ευθανασία για παιδιά ηλικίας μεταξύ ενός και 12 ετών, εάν έχουν εξαντλήσει τις θεραπευτικές επιλογές και σε περίπτωση που η ασθένεια είναι ανίατη.

«Το τρέχον πρόγραμμα αμβλώσεων και νεογνικών αμβλώσεων θα τροποποιηθεί και θα συμπληρωθεί για να συμπεριλάβει τον τερματισμό της ζωής παιδιών ηλικίας 1 έως 12 ετών. Αυτό αφορά μια μικρή ομάδα παιδιών σε τελικό στάδιο που υποφέρουν απελπιστικά και αφόρητα, των οποίων οι επιλογές ανακουφιστικής φροντίδας είναι ανεπαρκείς για να απαλύνουν τα βάσανά τους και πρόκειται αναπόφευκτα να πεθάνουν στο ορατό μέλλον. Για αυτήν την ομάδα, ο τερματισμός της ζωής είναι η μόνη λογική εναλλακτική λύση για τον τερματισμό της απελπιστικής και αφόρητης ταλαιπωρίας», ανέφερε η ιστοσελίδα σε δελτίο τύπου.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας:

«Η ευθανασία θα είναι δυνατή μόνο για ασθενείς που βρίσκονται σε τελικό στάδιο κάποιας σοβαρής ασθένειας και οι αφόρητη ταλαιπωρία δεν μπορεί να ανακουφιστεί με την παρηγορητική φροντίδα. Μιλάμε για παιδιά που είναι τόσο άρρωστα που ο θάνατος είναι αναπόφευκτος, που αναμένεται να πεθάνουν σύντομα».

el