Βυζαντινές «ραδιουργίες» στην «αυλή» του Μαξίμου

Στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει βάλει τα… μέσα προκειμένου να οδηγηθεί σε εγκλεισμό σε ψυχιατρείο στενό συγγενικό του πρόσωπο, στοχεύοντας στην οικειοποίηση της περιουσίας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», που αφήνονται να διαρρεύσουν από ευρύτερους κύκλους του Γραφείου του πρωθυπουργού, φέρεται ότι έχει δώσει τη συγκατάθεσή του για εγκλεισμό του προσώπου με το οποίο βρίσκεται σε διαμάχη σε ψυχιατρικό ίδρυμα, με απώτερο στόχο να το καταστήσει ακατάλληλο για δικαιοπραξία.

Αυτό σημαίνει, αν το καταφέρει, πως εκείνο δεν θα μπορεί να συνάψει πάσης φύσεως οικονομικές συμφωνίες για την οικογενειακή περιουσία. Σε αυτό όμως το σημείο πρέπει να τονίσουμε πως δεν αρκεί η υπογραφή μόνο συγγενικού προσώπου ώστε να καταστεί κάποιος ανίκανος για δικαιοπραξία.

Χρειάζεται η συνδρομή ιατρών και των συναρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων του ψυχιατρικού ιδρύματος, οι οποίοι θα πρέπει να συνυπογράψουν κάτι τέτοιο, γεγονός που θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο, με δεδομένο πως όλα τα προηγούμενα χρόνια το «ανίκανο προς δικαιοπραξία» πρόσωπο ήταν ικανότατο, με φυσιολογική ζωή, χωρίς να έχει προκαλέσει προβλήματα στους γύρω του.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα ήταν ήδη έγκλειστο σε ψυχιατρείο.

Αξίζει να σημειωθεί πως με τον εγκλεισμό του συγγενικού του προσώπου στο ψυχιατρείο και την αδυναμία του σε δικαιοπραξία ο συγκληρονόμος της περιουσίας και σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη θα έχει τη δυνατότητα να διαχειρίζεται την οικογενειακή περιουσία κατά το δοκούν.

pronews