Στην 3η ανακρίτρια Πειραιά οδηγήθηκαν οι 3 από τους 4 κατηγορούμενους για την ανθρωποκτονία του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη, που απωθήθηκε από τον καταπέλτη του Βlue Horizon και πνίγηκε στο λιμάνι.

Ο υποπλοίαρχος αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και είναι στο νοσοκομείο και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για αύριο.

Στο ένα μέλος του πληρώματος του πλοίου που φαίνεται σε video να απωθεί τον άτυχο 36χρονο, τον ύπαρχο, ασκήθηκε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο και επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Στα άλλα δύο μέλη του πληρώματος ασκήθηκε δίωξη για συνέργεια στην ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο, ενώ στον πλοίαρχο ασκήθηκε δίωξη για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι προανακριτικά κανείς από τους κατηγορούμενους δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση για τα τραγικά γεγονότα. Και οι 4 επέλεξαν να διατηρήσουν το δικαίωμα της σιωπής. Είναι άγνωστη η γραμμή υπεράσπισης που θα τηρήσουν.

Να θυμίσουμε ότι η νεκροτομή – νεκροψία έδειξε ως αιτία θανάτου του αδικοχαμένου Αντώνη τον πνιγμό. Εντοπίστηκαν επίσης εκδορές και κακώσεις στο κεφάλι του.

Από την εισαγγελία πρωτοδικών Πειραιά έχει επίσης δοθεί εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας για τυχόν ευθύνες από την πλευρά της λιμενικής αρχής.

Μεταξύ άλλων θα ερευνηθεί:

  • Εάν ήταν παρόντες λιμενικοί κατά τη διάρκεια του απόπλου του πλοίου
  • Εάν έπραξαν ό,τι προβλέπεται από τη στιγμή που ο 36χρονος έπεσε στη θάλασσα.

Στην Εισαγγελία έχει παραδοθεί και το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που είχε διατάξει ο υπουργός Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης για τη διερεύνηση των ευθυνών του προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά αναφορικά με το τραγικό περιστατικό.από ναυτεμπορικη