Δεν γνωρίζουμε για…ποιον λόγο ακριβώς ορισμένα «Πετσωμενα» η και ηλίθια ΜΜΕ , διανθίζουν κάθε φορά την…αναγγελία παράδοσης βασικών εθνικών υποδομών σε ξένους ολιγάρχες με …πομπώδεις πανηγυρισμούς για..ανάπτυξη και τα συναφή ,λες και οι Κινέζοι του Πειραιά π.Χ , έχουμε σχετικώς αναφερθεί, η οι Grimaldi εν προκειμενω στον λιμένα Ηγουμενίτσας είναι …Ιεραπόστολοι που έρχονται για να μας…βάλουν στον δρόμο του θεού κι όχι για να ξεζουμίσουν στην κυριολεξια τον Εθνικό πλούτο , διότι εθνικός πλούτος και μάλιστα σπουδαίος είναι τα λιμάνια και τα αεροδρόμια μας που τα ξεπούλησαν όλα και δεν ξέρουμε και ποσά τσέπωσαν οι εκάστοτε «μεσάζοντες», τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται! Για να το πούμε και λίγο διαφορετικά : ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ; Και ποσο ωφέλιμο είναι τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας αύριο μεθαύριο όταν θα χρησιμοποιούν αυτές τις υποδομές να πληρώνουν τον κάθε Grimaldi- την δουλειά τιυ ασφαλώς κάνει ο άνθρωπος- κι όχι το ελληνικό δημόσιο σε ανταποδοτική κοινωνική βάση; Βέβαια ο Μητσοτάκης που σπούδασε στο Χαρβαρντ κάτι περισσότερο θα ξέρει και αυτός και η οικογένεια του γιαυτο άλλωστε συγκαταλέγεται στις μακροβιοτερες -η πρώτη μαλλον-και πιο πλούσιες πολιτικές δυναστείες της Ευρώπης….
ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 18 του μήνα φαίνεται όμως ότι πηγαίνει για τις 20 του μήνα καθώς θα γίνει παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η τελετή θα είναι πανηγυρικά χαρακτηριστικά καθώς για την σημερινή κυβέρνηση η πώληση του λιμανιού αποτέλεσε μία από τις στρατηγικές της επιλογές.

Με τη σύμβαση που υπογράφηκε το 67% του ΟΛΗΓ πέρασε στον όμιλο Grimaldi και ταυτόχρονα 84 εκατ. ευρώ μπαίνουν στα ταμεία του ΤΑΙΠΕΔ.

Πέρα από το λιμάνι στους Ιταλούς περνούν τα αλιευτικά και τουριστικά καταφύγια στα Σύβοτα, την Πλαταριά και τη Σαγιάδα.

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας μέσα στο επόμενο δίμηνο ολοκληρώνονται και τα έργα της τρίτης φάσης.