Στην τρίτη πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού, και συγκεκριμένα στο κελί 64 μαζί έναν βαρυποινίτη για υποθέσεις ναρκωτικών, κρατείται ο κρεοπώλης του Μεσολογγίου, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου.

Οι πρώτες ώρες του κρεοπώλη στις φυλακές είναι δύσκολες, καθώς υπήρξαν έντονες αντιδράσεις κρατουμένων για τον νέο τρόφιμο που πέρασε την πύλη του μεγαλύτερου καταστήματος της χώρας. Τα μέτρα ασφαλείας στον Κορυδαλλό είναι ιδιαίτερα αυξημένα με τον ίδιο, σύμφωνα με πληροφορίες, να αλλάζει ριζικά στάση κατά την είσοδό του στο κελί του. Ενώ κατά την απολογία του στον ανακριτή εμφανιζόταν ως σκληρός και άκαμπτος, ωστόσο μέσα σε λίγες μόνο ώρες και δεδομένων των συνθηκών, ο 50χρονος έχει αρχίζει και παρουσιάζει ένα «άλλο πρόσωπο».

Ο 50χρονος όταν μπήκε στον Κορυδαλλό ήταν αμίλητος και το βλέμμα του ψυχρό ενώ δεν ήρθε σε επαφή με κανέναν κρατούμενο, αλλά μόνο με τους Σωφρονιστικούς.

Ο κατηγορούμενος ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο των εξετάσεων, πέρασε και από ψυχίατρο και σήμερα θα εξεταστεί από καρδιολόγο. Όπως γίνεται γνωστό, είναι υπό τη συνεχή επίβλεψη των σωφρονιστικών 24 ώρες το 24ωρο, ενώ θα προαυλίζεται μόνος του υπό τον φόβο συμπλοκής με άλλους έγκλειστους.

Ο στρατός «σαρώνει» τον βάλτο

Την ίδια ώρα, οι έρευνες συνεχίζονται για τη δολοφονία του Μπάμπη στο Μεσολόγγι. Στις έρευνες συμμετέχει και ο Στρατός με ναρκαλιευτές που σαρώνουν κάθε σημείο του βάλτου, τόσο για την καραμπίνα, όσο και για το κινητό του θύματος, το οποίο θα αποκαλύψει τη διαδρομή που ακολούθησε, αλλά και συνομιλίες που είχε πριν χαθούν τα ίχνη του. Το δεκάβολο φυσίγγιο από μονόκαννο κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποιείται στο κυνήγι αγριογούρουνου και το οποίο εντοπίστηκε σε απόσταση 4 μέτρων από τη σορό έχει σταλεί για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Ωστόσο, ταυτοποίηση μπορεί να γίνει μόνο εφόσον βρεθεί και η καραμπίνα. Στο μεταξύ και αφού το κίνητρο της δολοφονίας παραμένει άγνωστο σύμφωνα με αρμόδιες αστυνομικές αρχές, αναζητούνται μαρτυρίες, καθώς δεν αποκλείεται η πιθανότητα συμμετοχής ενός ή περισσότερων συνεργών. Ο κατηγορούμενος αναμένεται να κληθεί για συμπληρωματική απολογία. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο 31χρονος Μπάμπης πυροβολήθηκε μία φορά και από κοντινή απόσταση.

Παράλληλα, η αστυνομία κάλεσε για απλή κατάθεση και άτομα τα ονόματα των οποίων βρέθηκαν στο τετράδιο του Μπάμπη. Δεν καλούνται για κατάθεση επειδή θεωρούνται ύποπτοι, αλλά στο πλαίσιο της έρευνας για καταλάβουν οι αστυνομικοί τι έκανε με τα λεφτά του. Στο συγκεκριμένο τετράδιο υπάρχουν ονόματα και δίπλα σε κάθε όνομα το ποσό των χρημάτων που είχε δανείσει, πόσα του είχαν επιστραφεί και ποιο είναι το υπόλοιπο. Το είχε στο σπίτι και το παρέδωσε η μητέρα του στην αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προκύπτουν από το τετράδιο, φέρεται να είχε δανείσει χιλιάδες ευρώ σε βάθος χρόνου σε αρκετά πρόσωπα. Το μεγαλύτερο ερωτηματικό βεβαίως αφορά στις οικονομικές συναλλαγές του Μπάμπη και του κρεοπώλη. Το τετράδιο του Μπάμπη μίλησε, αφού ο αδικοχαμένος νεαρός είχε σημειώσει χρέος 3.000 ευρώ δίπλα στο όνομα του 50χρονου, όμως ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι του είχε επιστρέψει όλα τα χρήματα.