Αυτός μονάχα παντελονιαζει και κάνει δηλώσεις για τις οποιες οι λαοί καλούνται να πληρώσουν απ το υστέρημα τους..

Τονίζοντας πως η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έδειξε ότι η ειρήνη στην Ευρώπη δεν είναι δεδομένη, επέμεινε στη σημασία της προστασίας των χωρών της συμμαχίας.

10/02/2024 • 08:50

ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Να ενισχύσουν την παραγωγή τους σε όπλα για να αυξήσουν τις παραδόσεις προς τηνΟυκρανία και να αποτρέψουν μια αντιπαράθεση με τη Μόσχα «που θα μπορούσε να διαρκέσει δεκαετίες», κάλεσε τους Ευρωπαίους ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στολτενμπεργκ σε συνέντευξη που δημοσιεύεται το Σάββατο (10/2) στον γερμανικό Τύπο.

Ενώ απομένει λιγότερο από μια εβδομάδα για τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στις 15 και 16 Φεβρουαρίου, ο Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε: «Πρέπει να ανασυγκροτήσουμε και να αναπτύξουμε πιο γρήγορα τη βιομηχανική μας βάση για να αυξήσουμε τις παραδόσεις προς την Ουκρανία και να αναδιοργανώσουμε τα δικά μας αποθέματα».

«Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να περάσουμε από μια βραδεία παραγωγή σε καιρό ειρήνης και σε μια ταχεία παραγωγή σε περίοδο σύγκρουσης», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.

«Δεν υπάρχει άμεση στρατιωτική απειλή προς έναν σύμμαχο (του ΝΑΤΟ). Την ίδια ώρα, το Κρεμλίνοαπευθύνει τακτικά απειλές κατά χωρών του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.