Η μεταγραφή της Χριστοφιλοπούλου

ADVERTISEMENT

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου είναι μία πολιτικός του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ. Κουμπάρα της Άννας Διαμαντοπούλου έβγαινε για χρόνια πρώτη στο Υπόλοιπο Αττικής, το οποίο είναι μία τεράστια περιφέρεια που αργότερα έσπασε σε δύο, στην Ανατολική και τη Δυτική Αττική. 
Σε αυτή λοιπόν, την περιφέρεια η Εύη Χριστοφιλοπούλου κέρδιζε ακόμα και τον Θόδωρο Πάγκαλο, το παλιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Η πρώην υπουργός έχει καλές σχέσεις με το πανεπιστημιακό και το παιδαγωγικό λόμπι ενώ έχει καλές σχέσεις μέσω τρίτων και με το σαμαρικό μπλοκ. 

Ο Πύρρος Δήμας στηρίζει Μητσοτάκη

Ήταν στο ίδιο υπουργείο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν ο δεύτερος ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 
Η πρώην υπουργός μπορεί να προσθέσει ψηφοφόρους του Κέντρου στη ΝΔ στη μάχη των ευρωεκλογών. 
Έχει σταματήσει κάθε σχέση με τον Ν. Ανδρουλάκη και θεωρεί ότι με αυτόν αρχηγό το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αποκομίσει κάτι παραπάνω.
Άλλωστε, γι’ αυτό το λόγο η ΝΔ θα κατεβάσει και τον Πύρρο Δήμα, πρώην βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ που απομακρύνθηκε από την Χαριλάου Τρικούπη και πλέον βρίσκεται κοντά στη κυβερνώσα παράταξη. 

Χωρίς στέγη ο Λοβέρδος 

Η έλευση της Εύης Χριστοφιλοπούλου στη ΝΔ απομακρύνει ίσως έναν άλλον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ τον Ανδρέα Λοβέρδο από την ΝΔ. Και αυτό γιατί παρά την στροφή προς το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μητσοτάκης θέλει να κρατάει τις ισορροπίες. Άλλωστε, είναι αλήθεια και αδιαμφησβήτητο γεγονός ότι στην κυβέρνηση, τα στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ είναι περισσότερα από αυτά που προέρχονται από τη ΝΔ.

Πάνω από 12 υπουργοί στην κυβέρνηση προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ

Σκέρτσος, Κοντογιώργης, Στυλιανίδης, Μενδώνη, Φλωρίδης, Χρυσοχοίδης, Τσακλόγλου, Θεμιστοκλέους, Πιερρακάκης, Λιβάνιος, Γεραπετρίτης, Θεοχάρης προέρχονται όλοι από το ΠΑΣΟΚ χωρίς να βάλουμε άλλα στελέχη σε μικρότερες κυβερνητικές θέσεις και οργανισμούς. 
Θα αναρωτιόταν κανείς: Ένας ακόμα πασόκος τι θα πείραζε; 
Όμως, μιλάμε για ένα πολιτικό πρόσωπο που έχει φθαρεί ως πολιτικός, δεν κατάφερε να βγει και βουλευτής και πολλές φορές κάνεις υπερβολικές δηλώσεις. 
Το Μαξίμου δεν είναι πολύ ζεστό, παρόλο που ο ίδιος μιλάει καθημερινά με αρκετούς υπουργούς της κυβέρνησης, κυρίως με τον Άδωνι Γεωργιάδη. 

Συνειδητά ο Μητσοτάκης αφήνει τη Δεξιά και στρέφεται στο Κέντρο 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφήνει συνειδητά με την ατζέντα που υπηρετεί ένα κομμάτι στη Δεξιά δυσαρεστημένο.
Στην πραγματικότητα δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτό. 
Πρώτον διότι πάει σε κόμματα που εύκολα μπορούν να χειραγωγηθούν όπως το κόμμα του Βελόπουλου. 
Δεύτερον, διότι αυτά τα κόμματα έχουν πλαφόν στα ποσοστά που θα λάβουν. 
Τρίτον, η Δεξιά που υπηρετούν δεν έχει κυβερνητική προοπτική. 
Τέταρτον, δεν υπάρχει πρόσωπο που να μπορέσει να συγκεράσει όλα τα επιμέρους ποσοστά των κομμάτων και να δημιουργήσει μία μεγάλη παράταξη. 
Πέμπτον, διότι ακόμα και τώρα δεξιοί ψηφοφόροι αρκούνται στο να παραμένουν στη ΝΔ επειδή είναι κόμμα εξουσίας και τους «βολεύει». 
Η υπόθεση θα ήταν διαφορετική εάν υπήρχε ένα πρόσωπο με το πολιτικό εκτόπισμα π.χ του Αντώνη Σαμαρά. 

ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ στα αζήτητα, εξυπηρετούν τον Μητσοτάκη 

Τέλος, το ΠΑΣΟΚ όσο περνάει ο καιρός απλά θα «τσιμπάει» ελάχιστα στις δημοσκοπήσεις. 
Αυτό είναι αποτέλεσμα ότι ο κόσμος δυσκολεύεται να εμπιστευτεί τον Ανδρουλάκη. Αν και στην τελευταία δημοσκόπηση της MRB ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να είναι πολύ κοντά.
Ο μόνος τρόπος για να κερδίσει πόντους η Κεντροαριστερά είναι μόνο με την σύμπραξη των δύο κομμάτων. 
Μέχρι τότε, η ύπαρξη δύο κομμάτων εξυπηρετεί τα σχέδια Μητσοτάκη ο οποίος κινείται προς την Κεντροαριστερά συνέχεια και σκόπιμα.

Μαξιμιλιανός 
www.bankingnews.gr