«Το αποτέλεσμα θα είναι μία καταστροφή στην πολεμική ετοιμότητα και οργάνωση του αμερικανικού στρατού, πράγμα που θα μας καταστήσει πιο αδύναμους και ευάλωτους από τον πόλεμο του 1812 μέχρι σήμερα!»
Σύμφωνα με νέες σημαντικές αναφορές, η εντολή του υπουργού άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στον στρατό τον Αύγουστο του 2021 αποδυνάμωσε τον αμερικανικό στρατό. Οι συνέπειες αυτής της απόφασης δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη ολοκληρωτικά, αναφέρει ένας απόστρατος αξιωματούχους του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.

Ο διοικητής Ρομπ Γκριν του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού δήλωσε πως αν και η εντολή περί υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του COVID-19 στον αμερικανικό στρατό ανακλήθηκε τον Ιανουάριο του 2023, η απόφαση αυτή μπορεί να έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά και επικείμενη κρίση στην ετοιμότητα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων. Ο διοικητής πρόσθεσε πως βρίσκεται σε κίνδυνο εξαιτίας των δηλώσεών του, μιας και οι απόψεις του δεν αντανακλούν αυτές του Πενταγώνου ή του ίδιου του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.

Ο ίδιος ο διοικητής Γκριν είχε γράψει ένα βιβλίο ονόματι Defender the Constitution Behind Enemy Lines στο οποίο εμπεριείχε αρκετές ιστορίες ανθρώπων, οι οποίοι στάθηκαν κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στον αμερικανικό στρατό.

Από την αρχή ο Αμερικανός είχε χαρακτηρίσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ως μία «ξεκάθαρη αντισυνταγματική εντολή», κυρίως επειδή μέλη του προσωπικού των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων αναγκάζονταν να εμβολιαστούν με εμβόλια που είχαν εγκριθεί μόνο για χρήση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

«Ο τεράστιος εξαναγκασμός που παρατηρήθηκε για τον εμβολιασμό των στρατιωτών μας κατέστρεψε την λιγοστή αξιοπιστία που είχε απομείνει στους στρατιωτικούς ηγέτες των ΗΠΑ μετά την εξευτελιστική απόσυρση από το Αφγανιστάν» δήλωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Αμερικανοί στρατιωτικοί ηγέτες αρνούνται να αποδεχτούν αυτά τα δύο τεράστια λάθη, πόσο μάλλον να τα διορθώσουν.

«Κανείς δεν εστιάζει στην προδοσία που ένιωσαν εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες, οι οποίοι αν και δεν επιθυμούσαν να εμβολιαστούν κατέληξαν με μία βελόνα στο μπράτσο τους εξαιτίας της απόφασης αυτής.»

Όπως καταλαβαίνετε τα πυρά του Γκριν στοχεύουν την αμερικανική κυβέρνηση αλλά κυρίως την αμερικανική στρατιωτική ηγεσία, αφού θεωρεί πως καταπατήθηκαν ατομικά δικαιώματα Αμερικανών στρατιωτών. Κατηγορεί επίσης της ανώτατη ηγεσία των ΗΠΑ για αδιαφορία σχετικά με την υγεία του προσωπικού του αμερικανικού στρατού.

Οι Τραγικές Συνέπειες
Οι συνέπειες των παραπάνω θα είναι τεράστιες για την Αμερική, τονίζει ο Γκριν, εξηγώντας πως ο κόσμος δεν εμπιστεύεται πλέον τους ένστολους και το ηθικό στον αμερικανικό στρατό έχει μειωθεί ανησυχητικά πολύ.

«Αν οι στρατιωτικοί αρχηγοί δεν παραδεχτούν τα λάθη τους και αν δεν αλλάξουν τα πράγματα τότε το αποτέλεσμα θα είναι μία καταστροφή στην πολεμική ετοιμότητα και οργάνωση του αμερικανικού στρατού, πράγμα που θα μας καταστήσει πιο αδύναμους και ευάλωτους από τον πόλεμο του 1812 μέχρι σήμερα» έκλεισε ο πρώην διοικητής.