Ανθρωπιστική κρίση τέτοιου μεγέθους είχε η Ελλάδα να αντιμετωπίσει από τον καιρό του συμμοριτοπόλεμου

Συγκλονίζει κάτοικος της Καρδίτσας που έχασε το σπίτι του από τις φονικές πλημμύρες και χαρακτήρισε τον εαυτό του και τους υπόλοιπους άστεγους πλέον συμπολίτες του με τον όρο «υδρομετανάστες»!

Μία λέξη που αντικατοπτρίζει πλήρως το δράμα που βιώνει αυτός και οι υπόλοιποι Θεσσαλοί αλλά ταυτόχρονα αποτελεί «γροθιά» και στην κυβέρνηση η οποία επέτρεψε να μετατραπούν Έλληνες πολίτες σε… μετανάστες μέσα στον ίδιο τους τον τόπο, που θα αναζητούν στέγη και τροφή.

Όπως λέει χαρακτηριστικά ο κάτοικος «Εγώ μένω εδώ με τον θείο μου, 86 ετών, με προβλήματα υγείας, με παιδιά, συνολικά είμαστε οκτώ άτομα»!

«Το θέμα είναι να μαζέψουμε τα κομμάτια μας, τις πληγές μας εδώ ήταν μιας ζωής κόποι».

Στο μεταξύ όμως έναν περίπου μήνα πριν τις περιφερειακές εκλογές και η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζει να διαφημίζει τα αντιπλημμυρικά έργα… που δεν έκαναν!

Ακόμη και χθες, Παρασκευή (8/9), που η Θεσσαλία «πνίγεται» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ εμφανίστηκε τηλεοπτικό σποτ για αντιπλημμυρικά έργα… «μαμούθ»!

Συγκεκριμένα το τηλεοπτικό σποτ διαφημίζει την… ασφάλεια των τοπικών κοινοτήτων… με 1.662 έργα συνολικού προϋπολογισμού 1,4 δις.
Τώρα πως οι κάτοικοι τους έγιναν… «υδρομετανάστες» είναι ένα άλλο θέμα…