Τρεις κλοπές από καταστήματα ηλεκτρικών ειδών σε Ιωάννινα και Βόνιτσα εξιχνίασε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων 

Ταυτοποιήθηκαν δύο (2) άτομα, που κατηγορούνται για διακεκριμένες κλοπές 

Εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας τρεις κλοπές, οι οποίες έλαβαν χώρα σε Ιωάννινα και Βόνιτσα, την 11/8 και 5/9/2023, αντίστοιχα. 

Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο αλλοδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές. 

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα διακριβώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι, έχοντας οργανωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών, προέβησαν στην αφαίρεση τριών φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών (laptop) συνολικής αξίας 2.250 ευρώ από δύο καταστήματα ηλεκτρικών ειδών στα Ιωάννινα και ένα στη Βόνιτσα. 

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω αλλοδαπός στην Ηγουμενίτσα 

Κατηγορείται για ληστρική κλοπή και βία κατά υπαλλήλων 

Συνελήφθη χθες (10-10-2023) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας αλλοδαπός, για ληστρική κλοπή και βία κατά υπαλλήλων. 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί έσπευσαν άμεσα, ύστερα από κλήση στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, σε κατάστημα παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, όπου εντόπισαν τον κατηγορούμενο και προχώρησαν στη σύλληψή του, παρά τη βία που άσκησε σε βάρος τους για να την αποφύγει.   

Όπως καταγγέλθηκε, ο αλλοδαπός είχε εισέλθει στο κατάστημα, από όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό 50 ευρώ, ενώ τραυμάτισε ελαφρά την ιδιοκτήτρια, κατά την προσπάθειά της να τον ακινητοποιήσει. 

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Σχηματισμός δικογραφίας για απάτη με λεία πάνω από 19.000 ευρώ στην Άρτα 

Ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στην υπόθεση -6- ημεδαποί  

Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος (6) ημεδαπών (τεσσάρων ανδρών και δύο γυναικών), για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, πράξεις που έλαβαν χώρα προ επταμήνου. 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, άγνωστος συνεργός τους, προσποιούμενος υπάλληλο του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε, τηλεφώνησε σε ιδιοκτήτη επιχείρησης στην Άρτα και με το πρόσχημα παροχής επιδόματος ηλεκτρικής ενέργειας (power pass), κατάφερε, αφού υπέκλεψε προσωπικούς κωδικούς, να αποκτήσει πρόσβαση στην ηλεκτρονική διαχείριση του τραπεζικού του λογαριασμού. 

Στη συνέχεια, μετέφερε το συνολικό χρηματικό ποσό των-19.125- ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς των κατηγορούμενων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και λοιπών εμπλεκόμενων στην υπόθεση συνεχίζεται.