Καλά πήγαιναν οι «δουλειές» για συμμορία αλλοδαπών που έκλεβε αυτοκίνητα, μέχρι που στη δράση τους έβαλε τέλος η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Οι συγκεκριμένοι είχαν προσχωρήσει σε 10 κλοπές αυτοκινήτων μέσα σε ένα μήνα, εκ των οποίων οι 8 διαπράχθηκαν στη Λάρισα και οι 2 στη Λαμία.

Στη σύλληψή τους προχώρησαν οι Αρχές και όπως διακριβώθηκε, προέβαιναν σε διαρρήξεις επαγγελματικών Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων (τύπου βαν) και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους εργαλεία, ενώ χρησιμοποιούσαν, ως μέσο μετακίνησής τους και μεταφόρτωσης των αφαιρεθέντων εργαλείων, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του ενός εξ αυτών.

Το βράδυ της Κυριακής οι δράστες διέρρηξαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο σε σημείο της πόλης της Λάρισας. Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, στο οποίο επέβαιναν οι δράστες και στο εσωτερικό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εργαλεία και χαλκοσωλήνες, τα οποία είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από το προαναφερόμενο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Κατασχέθηκε το αυτοκίνητο που επέβαιναν, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 330 ευρώ και 2 κινητά τηλέφωνα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, κατά το χρονικό διάστημα από 19-01-2024 έως 2-02-2024, οι δράστες διέπραξαν επιπλέον 9 περιπτώσεις κλοπών από Ι.Χ.Φ. οχήματα, αφαιρώντας διάφορα εργαλεία από το εσωτερικό αυτών.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα ηλεκτρικά εργαλεία (δραπανοκατσάβιδα, τροχούς κ.ά.), χαλκοσωλήνες κ.ά.