Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν δύο Ειδικοί Φρουροί και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για βασανιστήρια και συνέργεια σε βασανιστήρια, αντίστοιχα.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες ταυτοποιήθηκαν ως οι αστυνομικοί που εμπλέκονται σε περιστατικό, το οποίο απεικονίζεται σε βίντεο στο διαδίκτυο και αφορά άσκηση σωματικής βίας σε βάρος πολίτη – διαδηλωτή κατά τη διάρκεια ακινητοποίησης και δέσμευσής του, βραδινές ώρες της 28-01-2024 στους Αμπελόκηπους Αττικής.


Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο ένας συλληφθείς προέβη σε επανειλημμένα χτυπήματα με γροθιές σε διάφορα σημεία του σώματος του πολίτη, χωρίς αυτός να έχει προβάλει αντίσταση, ενώ ο έτερος συλληφθείς παρακολουθούσε χωρίς να προβεί σε καμία ενέργεια αποτροπής ή διακοπής της αξιόποινης πράξης.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Το περιστατικό
Στο βίντεο, που δημοσίευσε το Έθνος, φαίνονται καθαρά άνδρες της αστυνομίας να χτυπούν βάναυσα τον πολίτη παρόλο που δεν έχει προβάλλει καμία αντίσταση. Οι αστυνομικοί τον ρίχνουν στο έδαφος και τον χτυπάνε ανελέητα ενώ ο πολίτης – που έτυχε να τραβάει το βίντεο – μαζί με άλλους ανθρώπους από τα γύρω μπαλκόνια που βρέθηκαν θεατές σε αυτό το αποτρόπαιο σκηνικό άρχισαν να φωνάζουν στους αστυνομικούς να σταματήσουν.


Το περιστατικό έγινε στην περιοχή γύρω από την οποία λίγη ώρα νωρίτερα υπήρξαν δύο συγκεντρώσεις, εκείνη για τη συμπλήρωση 28 χρόνων από την κρίση των Ιμίων και εκείνη των φασιστικών ομάδων μπαχαλάκιδων της αριστεράς.