Ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί συνετρίβη στο Αζερμπαϊτζάν.

Το ελικόπτερο κατέπεσε σε δασώδη περιοχή ενώ βρισκόταν καθ’ οδόν προς το αεροδρόμιο του Μπακού.

Δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για την αιτία της πτώσης του ελικοπτέρου.

Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως η συνοδεία του προέδρου στα άλλα ελικόπτερα μπόρεσαν να επικοινωνήσουν με το Κεντρικό Αρχηγείο, δημιουργώντας ελπίδες ότι το περιστατικό μπορεί να μην υπάρχουν θύματα.

Οι λεπτομέρειες για το περιστατικό με τον πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι παραμένουν αδιευκρίνιστες αν και οι αρχικές αναφορές ανέφεραν ότι το ατύχημα με το ελικόπτερο ενδεχομένως να οφείλεται στις καιρικές συνθήκες.

Σε αυτή τη συνοδεία υπήρχαν τρία ελικόπτερα, δύο εκ των οποίων επέβαιναν υπουργούς και αξιωματούχους και έφτασαν στον προορισμό τους με ασφάλεια.
Με τον Ραΐσι ταξίδευαν ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν, ο κυβερνήτης της επαρχίας του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν του Ιράν και άλλοι αξιωματούχοι, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Οι διασώστες προσπαθούσαν να φτάσουν στο σημείο, ανέφερε η κρατική τηλεόραση, αλλά δυσκολεύτηκαν από τις κακές καιρικές συνθήκες με καταρρακτώδη βροχή και ομίχλη. Το IRNA αποκάλεσε την περιοχή «δασώδη».

Ο Ραΐσι ταξίδευε στην επαρχία του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν του Ιράν. Η κρατική τηλεόραση περιέγραψε την περιοχή του περιστατικού ως κοντά στην Τζόλφα, μια πόλη στα σύνορα με το έθνος του Αζερμπαϊτζάν, περίπου 600 χιλιόμετρα (375 μίλια) βορειοδυτικά της ιρανικής πρωτεύουσας, Τεχεράνης.