Για την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 μίλησε στον Focus FM 103.6 και στην εκπομπή “Κόντρα στο Σύστημα” με τον ψυχολόγο Γρηγόρη Σερέτη ο Δημήτρης ο γνωστός στους ακροατές της εκπομπής “τραπεζικός”.

Αρχικά αναφέρθηκε στη λέσχη Μπίλντεμπεργκ στην ίδρυσή της και στο ρόλο που παίζει στο ποιοί θα είναι οι κυβερνήτες των χωρών μεταξύ αυτών – όπως είπε – και η Ελλάδα καθώς και στον ρόλο που διαδραμάτισε η συγκεκριμένη λέσχη και στα γεγονότα του 1973 στη χώρα μας και στη συνέχεια στα γεγονότα στην Κύπρο.

«Ο Ιωαννίδης ελεγχόταν από τον ειδικό πράκτορα Πήτ Κορομηλά και ο Χένρι Κίσινκγερ είχε υποσχεθεί στον Ιωαννίδη μέσω του Πητ Κορομηλά την Ανατολική Θράκη και τα παράλια της Μικράς Ασίας με αντάλλαγμα τη διχοτόμηση της Κύπρου. Την ίδια υπόσχεση επανέλαβε στον Ιωαννίδη και ο υφυπουργός των Η.Π.Α Σίσκο. Στις 10 Νοεμβρίου του 1973 ο Σοβιετικός επιτετραμμένος στην Ουάσιγκτον πληροφόρησε τον Κίσινγκερ μέσω του Σίσκο ότι οι Σοβιετικοί είχαν ζητήσει αυτοσυγκράτηση του ΚΚΕ και της Τουρκίας. Δηλαδή όλοι ξέρανε για το Πολυτεχνείο (σ.σ που θα ακολουθούσε)» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν υπήρχαν θύματα μέσα στο Πολυτεχνείο. Υπήρχαν θύματα γύρω γύρω γιατί στις γύρω ταράτσες υπήρχαν ελεύθεροι σκοπευτές» τόνισε επίσης αναφορικά με τα θύματα εκείνων των ημερών κατά την εξέγερση.

Ακούστε ολόκληρη τη συζήτηση στο ηχητικό που ακολουθεί: