Αίσθηση προκαλεί το διαβιβαστικό της Ασφάλειας για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, από χούλιγκανς κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην περιοχή του Ρέντη, έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη». Ειδικότερα, σκιαγραφεί, με αξιολογική κρίση, τις προεκτάσεις εγκληματικής οργάνωσης η οποία «αγγίζει», σύμφωνα πάντα με το διαβιβαστικό, στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Μεταξύ άλλων, περιγράφει «έμμεση χρηματοδότηση» των χούλιγκανς με προσκλήσεις και εισιτήρια, παράνομες διαπιστεύσεις ώστε να εισβάλουν στους αγωνιστικούς χώρους και άλλα.

Χαρακτηριστικά, για τη δομή της οργάνωσης, υπογραμμίζεται ότι: «περιλαμβάνει τα ηγετικά μέλη που αναγνωρίζονται ως επικεφαλής της Θύρας 7, οι λεγόμενοι “μεγάλοι” και οι αποκαλούμενοι “μικροί” οι οποίοι υποτάσσονται πλήρως στα ανώτερα μέλη για την πραγματοποίηση των επιθέσεων».

 Συγκεκριμένα, στο διαβιβαστικό επισημαίνεται πως: «διευθύνεται συγκεκριμένα και σε ανώτατο επίπεδο από μέλη της διοίκησης ή στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός… και χωρίς τη συμμετοχή και την υψηλή προστασία (μελών διοίκησης και στελεχών της ΠΑΕ) τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δεν θα είχαν την καθολική και αδιαμφισβήτητη αποδοχή και υπακοή των κατώτερων μελών και κατά συνέπεια η εγκληματική οργάνωση δεν θα υπήρχε ή θα είχε περιορισμένο εύρος και δράση».

Εν συνεχεία, τονίζεται ότι: «Η λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης, έχει εσωτερική διάρθρωση και σαφή ιεραρχική δομή ενώ τα μέλη της έχουν καθορισμένους ρόλους».

Αφού υποστηρίζεται ότι: «περιλαμβάνει τα ηγετικά μέλη που αναγνωρίζονται ως επικεφαλής της Θύρας 7, οι λεγόμενοι “μεγάλοι” και οι αποκαλούμενοι “μικροί” οι οποίοι υποτάσσονται πλήρως στα ανώτερα μέλη για την πραγματοποίηση των επιθέσεων».

Μάλιστα, βάζει στο κάδρο τη διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, γράφοντας πως η εγκληματική οργάνωση συνδέεται ως εξής: «Ωστόσο από την λεπτομερή εξέταση και εκτίμηση του συγκεντρωθέντος αποδεικτικού υλικού προκύπτει ότι εκτός από την εμφανή ηγεσία, δεν μπορεί να αποκλεισθεί η εγκληματική οργάνωση να διευθύνεται, συγκεκαλυμμένα και σε ανώτατο επίπεδο, από μέλη της διοίκησης ή στελέχη της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ποδοσφαιρικής ομάδας) και του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ» (Ο.Σ.Φ.Π.)., χωρίς τη συμμετοχή και την «υψηλή προστασία» των οποίων, τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δεν θα είχαν την καθολική και αδιαμφισβήτητη αποδοχή και υπακοή των κατώτερων μελών και κατά συνέπεια η εγκληματική οργάνωση δεν θα υπήρχε άλλως θα είχε πολύ περιορισμένο εύρος και δράση».

Γίνεται αναφορά σε ονόματα της διοίκησης του Ολυμπιακού κι ότι κάποιοι από τους κατηγορούμενους εργάζονταν στον Δήμο του Μώραλη.  Επίσης γίνεται αναφορά και στον σκοτωμένο Ρουμπέτη.

Δείτε ΕΔΩ όλο το διαβιβαστικό

από makeleio.gr