Υπάρχουν κάποιοι που αναφέρουν ότι η δίωξη των χριστιανών στο αφρικανικό έθνος πρέπει να θεωρηθεί ως γενοκτονία. Ενώ υπάρχουν φωνές που λένε ότι το θέμα δεν έχει αναδειχθεί σχεδόν καθόλου από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης! Σύμφωνα με έκθεση περισσότεροι από 5.000 Νιγηριανοί Χριστιανοί σκοτώθηκαν το 2022!
Σαράντα έξι χριστιανοί σκοτώθηκαν σε διάστημα δύο ημερών αφότου τρομοκράτες στη Νιγηρία , και ειδικότερα μαχητές Ισλαμιστές Πολιτοφύλακες Φουλάνι, έβαλαν στο στόχαστρο χριστιανικά χωριά, σύμφωνα με νέα έκθεση.

Οι δολοφονίες έγιναν στις 3 και 4 Ιουνίου στα χωριά Michihe, Achamegh και Mbagene Kpav, και Imande Mbakange της νότιας Νιγηρίας, ανέφερε το Morning Star News . Στον απόηχο των δολοφονιών, τοπικοί ηγέτες κατηγόρησαν την κυβέρνηση της Νιγηρίας ότι έκλεισε τα μάτια στη βία.

«Συνολικά, 46 χριστιανοί σκοτώθηκαν από τους τρομοκράτες τις δύο ημέρες των επιθέσεων στις κοινότητές μας», ανέφερε μια δήλωση από την Αναπτυξιακή Ένωση Σιτίλε (SDA). «Το πιο ανησυχητικό είναι επίσης το γεγονός ότι η ταυτότητα των δραστών είναι γνωστή στις υπηρεσίες ασφαλείας και τη νιγηριανή κυβέρνηση, και ωστόσο τίποτα δεν έχει γίνει για να τερματιστεί αυτή η σφαγή».

Οι μαχητές Ισλαμιστές Πολιτοφύλακες Φουλάνι (γνωστοί και ως “Βοσκοί Fulani”), μια νομαδική ομάδα που αναφέρεται ότι είναι γνωστό πως επιτίθεται συχνά σε χριστιανούς στην αφρικανική χώρα, έχουν κατηγορηθεί για την ενορχήστρωση των επιθέσεων. Η πρόσφατη επίθεση έρχεται καθώς ορισμένοι υποστηρικτές της θρησκευτικής ελευθερίας είπαν ότι η δίωξη των χριστιανών στο αφρικανικό έθνος πρέπει να θεωρηθεί ως γενοκτονία.

“Ο λαός μας τρέπεται σε φυγή, ενώ αυτοί καταλαμβάνουν τις περιοχές μας και βόσκουν ελεύθερα στις φάρμες μας”
«Καθώς ο λαός μας τρέπεται σε φυγή, οι Ισλαμιστές Πολιτοφύλακες Φουλάνι, καταλαμβάνουν αυτές τις περιοχές και βόσκουν ελεύθερα στις φάρμες μας», ανέφερε η δήλωση του SDA.

«Αν και λόγω του φόβου της γενικής ανασφάλειας, είναι δύσκολο να μετακινηθεί κανείς από χωριό σε χωριό για να συγκεντρώσει ακριβή στατιστικά στοιχεία, αμέτρητοι άνθρωποι έχουν σφαγιαστεί σε πολλά χωριά”

Ο αξιωματούχος του τοπικού συμβουλίου Άλφρεντ Ατέρα καταδίκασε τις επιθέσεις, καλώντας τις υπηρεσίες ασφαλείας να τερματίσουν τη βία.

«Αυτές οι παράλογες δολοφονίες από τους τρομοκράτες είναι απάνθρωπες και βάρβαρες. Καλώ όλες τις υπηρεσίες ασφαλείας να διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους για την καταπολέμηση αυτών των ανανεωμένων επιθέσεων επειγόντως», είπε ο Atera.

Η αστυνομία στο Benue, την πολιτεία όπου έγιναν οι επιθέσεις, είπε ότι έστειλε αστυνομικό και προσωπικό ασφαλείας στην περιοχή για να σταματήσει τη βία.

Πριν λίγο καιρό αναφέρεται ότι σφαγιάστηκαν άλλοι 300 Χριστιανοί και κάηκαν εκκλησίες στην περιοχή Plateau
Η επίθεση στο Benue έγινε μετά τις πρόσφατες επιθέσεις στην πολιτεία Plateau, όπου καταστράφηκαν 28 χριστιανικές εκκλησίες και αναφέρθηκε ότι σκοτώθηκαν 300 χριστιανοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταστροφή οδήγησε στον εκτοπισμό περίπου 30.000 Χριστιανών στην πολιτεία.

Μια πρόσφατη έκθεση της Διεθνούς Εταιρείας Πολιτικών Ελευθεριών και Κράτους Δικαίου (Intersociety) εκτιμά ότι περισσότεροι από 5.000 Νιγηριανοί χριστιανοί σκοτώθηκαν το 2022 ενώ περισσότεροι από 3.000 απήχθησαν.

Οι δράστες πιστεύεται ότι είναι μέλη ριζοσπαστικών ισλαμικών τρομοκρατικών ομάδων, συμπεριλαμβανομένων των ομάδων Πολιτοφυλάκων Fulani, της Μπόκο Χαράμ και της ISAWP (επαρχία Δυτικής Αφρικής του Ισλαμικού Κράτους).

el.gr