
«Το να αφήσουμε την διάθεση των εμβολίων στα χέρια μεγάλων φαρμακευτικών, αποδείχτηκε τεράστιο σφάλμα»!
Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου του Guardian, το οποίο προκαλεί ήδη αναταράξεις σε παγκόσμιο επίπεδο.
Τοάνθρω υπογράφεται από τον Nick Dearden, επικεφαλής του Global Justice Now. Του οργανισμό που ασχολείται με θέματα απονομής δικαιοσύνης παγκοσμίως, ανάπτυξης και ανισοτήτων.
Το άρθρο χρησιμοποιεί πολύ σκληρή ρητορική αναφορικά με την συμπεριφορά των φαρμακευτικών, αλλά ειδικά της Pfizer και του Μπουρλά, αφήνοντας σαφέστατες αιχμές, πίσω από την πρωτοφανή κερδοσκοπία πάνω στην παραγωγή και την διάθεση των εμβολίων, την οποία μάλιστα τεκμηριώνει με στοιχεία.
«Ο Covid το κατέστησε σαφές: Εταιρείες όπως η Pfizer, υπό την πίεση των μετόχων, ενδιαφέρονται πραγματικά μόνο για τα τεράστια κέρδη τους».
Η Pfizer είχε μια «εξαιρετικά καλή πανδημία». Σε αντίθεση με την υπόλοιπη ανθρωπότητα.
Σήμερα ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο της για τον Covid-19 της απέφερε 37 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, καθιστώντας το, το πιο προσοδοφόρο φάρμακο στην ιστορία!
Πακτωλός χρημάτων για μια εταιρεία που ήταν μέχρι πρόσφατα η λιγότερο αξιόπιστη εταιρεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς ο Covid-19 έδωσε στη Pfizer την ευκαιρία να διαπράξει ένα «πραξικόπημα δημοσίων σχέσεων».
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μάλιστα, αναφέρθηκε στον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Άλμπερτ Μπούρλα, ως «καλό φίλο» και αυτός ο σπουδαίος άνδρας στάθμευσε το τζετ του δίπλα σε αυτό του Μπόρις Τζόνσον στην περσινή σύνοδο κορυφής της G7 στην Κορνουάλη.
newsbreak.gr