Ο δήμος Ιωαννιτών χαιρετίζει την απόφαση χρηματοδότησης του έργου «Μεταστέγαση Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων Ιωαννίνων σε οικόπεδο εντός του χώρου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων» με προϋπολογισμό 6.900.000,00 ευρώ την οποία υπέγραψε ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος.

Πρόκειται για μια άκρως θετική εξέλιξη για μια προσπάθεια που ξεκίνησε από το 2016, εντάθηκε κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο στόχος είναι να ολοκληρωθεί στην τρέχουσα δημοτική περίοδο.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, με αφορμή την υπογραφή της χρηματοδότησης δήλωσε:

«Η αίσια έκβαση της εξασφάλισης της απαραίτητης χρηματοδότησης για την μεταστέγαση των πειραματικών δημοτικών σχολείων αποτελεί μια ακόμα απόδειξη ότι οι μεγάλοι στόχοι επιτυγχάνονται με τη συνένωση δυνάμεων. Το 2016 η δημοτική μας αρχή μαζί με το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ξεκίνησαν αυτή την πρωτοβουλία την οποία εξέλιξε στο μεγαλύτερο μέρος της η προηγούμενη διοίκηση του δήμου με την βοήθεια των υπηρεσιών. Καθοριστική ήταν η συμβολή του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Θεόδωρου Λιβάνιου, ο οποίος αντιλήφθηκε από την πρώτη στιγμή την σπουδαιότητα του εγχειρήματος και στάθηκε στο πλευρό μας όλο το προηγούμενο διάστημα. Στοίχημα για εμάς είναι πλέον η ολοκλήρωση αυτού του σπουδαίου έργου το οποίο θα αναβαθμίσει κατά πολύ τις εκπαιδευτικές υποδομές των Ιωαννίνων».

Η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή»

Η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική την πόλη την χρηματοδότηση με το ποσό των 6,9 εκατομμυρίων ευρώ της μεταστέγασης των Πειραματικών Σχολείων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της , ήταν από τα έργα που είχαν τεθεί ως κορυφαία προτεραιότητα στη θητεία της ως δημοτική αρχή με πρωτεργάτη τον αείμνηστο δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ.

Χάρη στις δικές του ενέργειες επήλθε η συμφωνία με το Πανεπιστήμιο για την παραχώρηση της απαιτούμενης έκτασης (σχεδόν εννέα στρέμματα) εντός της πανεπιστημιούπολης.

Με μεθοδικά βήματα και με τη συνεργασία  των υπηρεσιών του Δήμου έγινε όλη η προετοιμασία και υποβλήθηκε η πρόταση για την χρηματοδότηση.

«Πιστεύοντας ακράδαντα ότι τα έργα ανήκουν στην πόλη και τους πολίτες εκφράζουμε την ικανοποίησή μας γιατί χάρη στη συντονισμένη δουλειά που έγινε από το 2021 μέχρι το 2023 οδηγηθήκαμε στη χρηματοδότηση του έργου. Έτσι τα Γιάννενα θα αποκτήσουν ένα σύγχρονο σχολείο ευρωπαϊκών προδιαγραφών ενώ το συγκρότημα της Ακαδημίας θα αποσυμφορηθεί. Ευχόμαστε και ελπίζουμε η σημερινή Δημοτική Αρχή να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς στη δημοπράτηση του έργου ώστε σύντομα να έχουμε ένα νέο συγκρότημα για το οποίο θα είμαστε όλοι περήφανοι» δηλώνει ο επικεφαλής της παράταξης και πρώην δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου.