Όχι μόνο προσβάλλουν τη μνήμη των νεκρών της τραγωδίας στα Τέμπη, αλλά ταυτόχρονα θεωρούν ότι μπορούν να υποτιμούν ξεδιάντροπα τη νοημοσύνη των πολιτών!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει φτάσει σε άλλο επίπεδο την προπαγάνδα, αφού οι τηλεθεατές του παρακολούθησαν την κακόγουστη επικοινωνιακή φιέστα για την επανεκκίνηση των δρομολογίων του Intercity με τον Γεραπετρίτη στο τιμόνι και τα στελέχη της ΝΔ… σε ρόλο επιβατών.

Ο ΣΚΑΪ παρουσίασε σήμερα ρεπορτάζ μέσα από το τρένο που ξεκίνησε από Αθήνα, με επιβάτες να κάνουν δηλώσεις. Μόνο που στην κάμερα δεν μίλησε κάποιος τυχαίος, αλλά ο… βαφτισιμιός της Ντόρας Μπακογιάννη και στέλεχος της ΝΔ στην Κατερίνη, Λευτέρης Μωϋσιάδης, ο οποίος «έτυχε» να βρίσκεται στο ίδιο τρένο με τον Γεραπετρίτη. Φυσικά ο ίδιος τα βρήκε όλα καλά, ενώ δήλωσε ότι «δεν μπορείς να έχει συνεπιβάτη τον φόβο».

Την ίδια ώρα, πάλι σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ, στον σταθμό Λαρίσης στον ΟΣΕ, εμφανίζεται ένας επιβάτης ο οποίος εκθείασε την κυβέρνηση για την επανεκκίνηση των τρένων με ασφάλεια.

«Θα πάρετε το τρένο;» τον ρώτησε ο δημοσιογράφος με τον ίδιο να απαντάει: «Βεβαίως, βεβαίως. Πολύ ασφαλή τα τρένα. Τώρα πάω μέχρι Οινόη. Αλλά το παίρνω άνετα». Ούτε αυτός όμως ήταν κάποιος «τυχαίος» επιβάτης.

Πρόκειται για τον Ζαχαρία Στουρνάρα, διευθυντή συντήρησης του ΟΣΕ, τον άνδρα που βρισκόταν δίπλα στον υφυπουργό Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο, ο οποίος επιχειρούσε να πείσει ότι υπήρχε τηλεδιοίκηση και λειτουργούσε, με τους εργαζόμενους να τον διαψεύδουν σε ζωντανή σύνδεση. Ήταν ο άνδρας που είχε ζητήσει από τον σταθμάρχη στη Λάρισα να μιλάει, κάνοντας του νόημα «τέλος».

karditsastakra.com