Το 60% αυτών των οικιών βρίσκεται στην Αττική-Ενώ τα ενοίκια τραβούν την ανηφόρα στην χώρα μας υπάρχουν χιλιάδες άδειες κατοικίες που αποτελούν μια πόλη ολόκληρη
Ένα πολύ σοβαρό γεγονός λαμβάνει χώρα στην χώρα μας στον ευαίσθητο τομέα των ακινήτων, που βρίσκεται τα πρόθυρα εκρήξεως.

Σύμφωνα με το ot.gr, “βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί χαρακτηρίζονται τα χιλιάδες «ορφανά» ακίνητα στην χώρα μας, τα οποία, αριθμούν μεταξύ 770-85000 οικίες ικανές να σπιτώσουν μια ολόκληρη πόλη.

Πρόκειται για οικίες που είναι κλειστές, χωρίς ηλεκτροδότηση”.

Πολλά ακούγονται και λέγονται, αφού μιλάμε είτε για οικίες κατασχεμένες από Τράπεζες (δάνεια), είτε από κληρονομιές κά.( μη αποδοχή κληρονομιάς), είτε για φορολογικούς λόγους.

Ο αριθμός τους ανά την ελληνική επικράτεια συγκροτεί μια ολόκληρη πόλη ενώ το 60% αυτών να βρίσκεται στην Αττική, και το ελληνικό κράτος οφείλει άμεσα να κάνει μια λίστα με τις οικίες αυτές, για να δοθεί λύση σε χιλιάδες Έλληνες πολίτες, που στενάζουν από τα μεγάλα ενοίκια που πληρώνουν εδώ και μερικά χρόνια, δίνοντας το ποσό αυτό στο κράτος για να γίνει κάποια στιγμή τα σπίτια αυτά δικά τους.

Υπάρχουν σενάρια για παραχώρηση οικιών σε παράνομους μετανάστες, τα οποία εμφανίζονται κατά καιρούς, αλλά δεν θέλουμε να πιστέψουμε, ότι ενώ υπάρχουν χιλιάδες Έλληνες με τεράστιες ανάγκες για οικία, θα μπορούσαν να δοθούν ( όσες ανήκουν στο κράτος) σε αυτούς, πιθανόν χωρίς ενοίκιο.

Οι Τράπεζες, οι οποίες έχουν κατάσχει χιλιάδες οικίες τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, οφείλουν να έρθουν σε μια συνεννόηση με το ελληνικό κράτος, ώστε να δώσουν τα σπίτια αυτά και να πάρουν σιγά τα χρήματα τους πίσω.

Δεν έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες επιτροπές και δεν γίνεται το παραμικρό για να αξιοποιιηθούν.

Ένας τρόπος αρχικά θα ήταν ένα ποσοστό από αυτές τις οικίες να βγουν σε δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό για να αγοραστούν από πολίτες που έχουν την οικονομική δυνατότητα να το πράξουν.

Στην συνέχεια το κράτος μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών θα μπορούσε μέσω κληρώσεων για παράδειγμα, να δώσει άλλο ένα μεγάλο ποσοστό των οικιών αυτών σε Έλληνες πολίτες με χαμηλό εισόδημα, οι οποίοι δεν διαθέτουν οικία, καλύπτοντας μεγάλα κενά στέγασης στην ελληνική κοινωνία που πραγματικά στενάζει.

Το στεγαστικό πρόβλημα ταλανίζει σοβαρότατα την ελληνική κοινωνία, ειδικά τα νέα ζυεγάρια που τώρα φτιάχνουν την ζωή τους εν μέσω τρομερής ακρίβειας, ανατιμήσεως των πάντων, με στόχο να κάνουν παιδιά μέσα σε αυτό το ασταθές περιβάλλον.

Αν η ελληνική κυβέρνηση θέλει να βοηθήσει στο δημογραφικό πρόβλημα, θα πρέπει εδώ και τώρα να βρει άμεσα λύση στο θέμα με έμπρακτες κινήσεις και όχι λόγια όπως έκαναν οι περισσότεροι μέχρι τώρα.

Πάντως η στασιμότητα και η ανυπαρξία κινήσεως εκ μέρους του ελληνικού κράτους, το μόνο που κάνει είναι να απαξιώνει τις χιλιάδες αυτές άδειες οικίες, που σαπίζουν χρόνο με τον χρόνο.

pentapostagma