Νέα ανακοίνωση από το ΓΕΣ, συνοδευόμενη με φωτογραφίες

Μετά το σάλο που δημιούργησαν οι εικόνες-ντροπής με τα ελικόπτερα τύπου UH-1H Iroquois, αλλά και τα ΑΗ-64 Apache, να βρίσκονται «πνιγμένα» στο Στεφανοβικείο Βόλου το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) εξέδωσε νέα ανακοίνωση, ενώ δημοσίευσε και μια σειρά από φωτογραφίες.

Το ΓΕΣ που πριν από λίγες ώρες διαβεβαίωνε ότι τα συγκεκριμένα ελικόπτερα είναι παλιά και «άχρηστα», παρόλο που συμμετείχαν πριν λίγους μήνες σε μεγάλη άσκηση, υποστηρίζει τώρα ότι… στέγνωσαν και ότι μάλιστα μεταφέρθηκαν σε στεγνό υπόστεγο.

Έτσι, επιβεβαιώνεται και ότι τα ελικόπτερα που είχαν πλημμυρίσει ότι δεν ήταν παροπλισμένα, όπως αρχικά διαβεβαίωνε το ΓΕΣ.

Να τονιστεί ότι τα συγκεκριμένα ελικόπτερα μετακινήθηκαν από το Στεφανοβικείο στην 111 Πτέρυγα Μάχης στη Ν. Αγχίαλο Βόλου, στην οποία είχαν σημειωθεί εκρήξεις πριν από λίγες εβδομάδες.

Η μεταφορά των ελικοπτέρων γίνεται κατόπιν εισήγησης του διοικητή της βάσης ελικοπτέρων του Στεφανοβικείου και του διοικητή της 1ης Στρατιάς. Όπως έγινε γνωστό, η εντολή είναι να απογειωθούν όλα τα ελικόπτερα από τη βάση στην 1η Ταξιαρχία της Αεροπορίας Στρατού και να μεταβούν σε ασφαλέστερη περιοχή.

«Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνει ότι οι επιπλέον φωτογραφίες που έχουν δημοσιευθεί στον ηλεκτρονικό τύπο αφορούν χρονικό διάστημα κατά το οποίο βρισκόταν σε εξέλιξη η μεταφορά των ελικοπτέρων (Ε/Π) προς στεγνό τμήμα της πίστας του Αεροδρομίου (Α/Δ) Στεφανοβικείου του Βόλου.

Όλα τα Ε/Π είναι ασφαλή», αναφέρει χαρακτηριστικά το ΓΕΣ.