Στη «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο δικηγόρος Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, που υπερασπίζεται έναν 48χρονο φίλαθλο, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε άγρια από Κροάτες Χούλιγκανς, όταν πήγε στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας με τον 11χρονο γιο του, την ημέρα της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή.

Στην εκπομπή προβλήθηκε βίντεο, με τον άγριο ξυλοδαρμό του 48χρονου από τους Χούλιγκανς, που τον χτύπαγαν ανελέητα με ρόπαλα του μπέιζμπολ, ενώ ο ίδιος, ήταν άοπλος και σώθηκε από θαύμα, καθώς θα μπορούσε να είναι ο δεύτερος νεκρός!

Αρχικά, ο κ. Θεοδωρόπουλος δήλωσε: «Είναι 25 ροπαλιές από ρόπαλα του μπέιζμπολ, επανειλημμένα και δολοφονικά χτυπήματα. Αυτός ο άνθρωπος ζει από θαύμα. Θα μπορούσε να είναι ο δεύτερος νεκρός. Ευτυχώς σηκώθηκε τελευταία στιγμή.

Η εικόνα τα λέει όλα. Είναι οι Κροάτες χούλιγκαν οι οποίοι δυστυχώς ήρθαν με την ανοχή της Ελληνικής Αστυνομίας η οποία γνώριζε, δύο ημέρες προτού εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια, ότι έρχονται με απειλητικές και δολοφονικές διαθέσεις, με συνεργασία οπαδών άλλων ομάδων και δεν έκανε τίποτα».

Αργότερα, ο κ. Θεοδωρόπουλος πρόσθεσε: «Η κατηγορία με την οποία έχει χαρακτηρίσει η δικαιοσύνη αυτό το αδίκημα είναι η εγκληματική οργάνωση 186. Δεν είναι η ανθρωποκτονία από κοινού. Οι νομικοί γνωρίζουν. Άρα αν πάμε σε ένα δικαστήριο, σε μία δίκη με 104 μέλη τα οποία είναι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και κάποια τη διευθύνουν, αντιλαμβάνεστε ότι η ποινή δε θα είναι ισόβια γιατί η κατηγορία δε θα είναι ανθρωποκτονία από κοινού όπως στην υπόθεση του άτυχου Άλκη Καμπανού. Εδώ αν δεν βρεθεί ο δολοφόνος του άτυχου Μιχάλη και αυτοί που αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον εντολέα μου θα κατηγορηθούν μόνο για το 186, μιλάμε για 6-7 χρόνια το μέγιστο στη φυλακή εάν δεν υπάρξει η αναστολή. Αν υπάρξει η αναστολή θα είναι ελεύθεροι μέχρι το Εφετείο. Αυτή είναι η αλήθεια, νομικά σας μιλάω. Θα κάνω αγώνα για να μετατραπεί το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης σε ανθρωποκτονία από κοινού. Αυτό προσπαθώ με τη 18η ανακρίτρια να οργανώσω την υπερασπιστική τακτική του δικού μου εντολέα και των συναδέλφων οι οποίοι υπερασπίζονται τους συγγενείς του άτυχου Μιχάλη. Αλλά για να λέμε ξεκάθαρες κουβέντες, οι ίδιοι άνθρωποι που κάνουν τα οπαδικά εγκλήματα είναι οι ίδιοι άνθρωποι του ποινικού δικαίου, , είναι οι ίδιοι άνθρωποι που εκτελούν κάποια άλλα ποινικά εγκλήματα. Εάν δε δοθεί αυστηρή απάντηση από την πολιτεία για να μπορούν να είναι χωρίς αναστολή αυτοί οι άνθρωποι, δε θα σταματήσει αυτό, 105 χρόνια να κάνετε την εκπομπή, οι ποινές θα είναι ίδιες».
Αναρτήθηκε από dikografies.blogspot.com