που κατεδίωξαν απηνως όλοι οι πολιτικοί μετά την πτώση της 7αετιας ενώ στην ουσία επρόκειτο περί εξαίρετου αξιωματικού , διότι ενεπλάκη στις γνωστες και από πάσης απόψεως «αμφισβητήσιμες» δικές των βασανιστών και τελικώς δολοφονήθηκε άνανδρα απ την 17 Ν; Ρωτάμε και για μας δεν θα ήταν καθόλου αρνητικό αν υπήρχε συγγένεια , αντιθέτως μάλιστα , όπως και στην περίπτωση του εξαιρετικού Βασίλη Ντερτιλη γιου του Νίκου Ντερτιλη..

Αναλυτικά, το βιογραφικό του έχει ως εξής:

Γεννήθηκε στην Αθήνα Αττικής, το έτος 1966.

Κατατάχθηκε στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας το έτος 1985 αποφοιτώντας από τη Σχολή Αστυφυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας το 1986, τη Σχολή Αρχιφυλάκων το 1989 και τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας το 1993.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του έχει υπηρετήσει σε μάχιμες και επιτελικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και έχει παρακολουθήσει τα προβλεπόμενα Σχολεία του Σώματος.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Πάντειου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και μεταπτυχιακός φοιτητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Κατέχει πιστοποιητικό εξειδίκευσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε θέματα «Διαχείρισης ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων».

Υπηρέτησε στην μόνιμη ελληνική αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως σύμβουλος Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, από το έτος 2010 έως το 2015.

Διετέλεσε πρόεδρος σε ομάδες εργασίας κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τα έτη 2003 και 2014.

Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex) από το έτος 2016.

Εθνικός εκπρόσωπος σε πολυάριθμες ομάδες εργασίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε ομάδες εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για θέματα αρμοδιότητας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε δράσεις και προγράμματα σε τρίτες χώρες, στο πλαίσιο της διαδικασίας ένταξής τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εισηγητής σε πανεπιστημιακές διαλέξεις και σε επιστημονικά διεθνή συνέδρια με θεματικές το μεταναστευτικό ζήτημα, την προστασία συνόρων και τις υβριδικές απειλές.

Ομιλεί την αγγλική γλώσσα.

Του έχουν απονεμηθεί τα προβλεπόμενα παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις.

Την 16/01/2024 επελέγη από το ΚΥΣΕΑ ως Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και προήχθη στο βαθμό του αντιστράτηγου.